Meryl Streep, Angelina Jolie, Sean Penn, Brad Pitt si Heath Ledger, in cursa pentru Globurile de Aur

Meryl Streep, Angelina Jolie, Sean Penn, Brad Pitt şi Heath Ledger (foto) sunt printre nominalizaţii la câştigarea Globurilor de Aur 2009, potrivit anunţului făcut, joi, de organizatorii evenimentului.

La categoria „Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-o dramă”, Streep a fost nominalizată pentru prestaÅ£ia din filmul „Doubt”, în care joacă alături de Philip Seymour Hoffman, iar Jolie, fata legendarului Jon Voight, pentru rolul din „Changeling”, regizat de Clint Eastwood. Streep are în palmares cinci Globuri de Aur, iar Angelina Jolie, trei. ÃŽn cursa pentru Globurile de Aur 2009, cele două le au drept contracandidate pe Anne Hathaway, pentru rolul din „Rachel getting married”, Kristin Scott Thomas, pentru „I’ve been loving you so long”, ÅŸi Kate Winslet, pentru evoluÅ£ia din „Revolutionary road”.

Citeste si:  "Cum v-ati petrecut vacanta?"

La categoria „Cel mai bun actor în rol principal într-o dramă”, Sean Penn a fost nominalizat pentru prestaÅ£ia din filmul biografic „Milk”, iar Brad Pitt pentru „The Curious Case of Benjamin Button”, ficÅ£iunea regizată de David Fincher, după o povestire de F. Scott Fitzgerald. Penn ÅŸi Di Caprio, care au deja în palmares câte un Glob de Aur, se vor lupta pentru încă unul cu Leonardo Di Caprio, nominalizat pentru rolul din „Revolutionary Road”, Frank Langella, pentru „Frost/Nixon”, ÅŸi Mickey Rourke, pentru prestaÅ£ia din „The Wrestler”.

Citeste si:  Haideti sa vedem echipa feminina de gimnastica! Intrarea libera

La categoria „Cel mai bun actor în rol secundar într-o dramă”, cea mai interesantă nominalizare este cea a lui Heath Ledger, pentru rolul The Joker din filmul cu cele mai mari încasări în 2008, „The Dark Knight”. Ledger, care a murit pe 22 ianuarie 2008, la vârsta de 28 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de medicamente, ar urma să „primească” prestigioasa distincÅ£ie post-mortem.

Citeste si:  Gala EUROPAfest Summer Edition: Rasfat muzical - inca 4 concerte la Castelul Peles si Casino Sinaia

Nominalizările la Globul de Aur au fost făcute de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood.

Decernarea premiilor Golden Globe, ajunsă la cea de-a 66-a ediţie, va avea loc pe 11 ianuarie, la The Beverly Hilton, Los Angeles, şi va fi transmisă în direct prin intermediul NBC în peste 150 de ţări din toată lumea.

Globurile de Aur sunt a doua categorie de premii, ca importanţă, acordate în cinematografie, după Oscaruri – premiile Academiei Americane de Film, care vor decernate pe 22 februarie, la Kodak Theater, tot în Los Angeles.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.