Mexic, leaganul civilizatiilor stravechi

Please select a featured image for your post

Mexic, in spaniola Mexico e situat in extremitatea nordica a Americii Latine, fiind marginita de Statele Unite la nord si de Belize si Guatemala in sud. Fiind o republica federala numele oficial a tarii este Statele Unite Mexicane. Capitala Mexicului, Ciudad de Mexico sau Mexico City, e una din cele mai mari metropole din lume, un oras caracterizat prin agitatie, zgomot, aer poluat, parcuri verzi si palate. Capitala, este centrul cultural, geografic si politic a Mexicului, fiind construita pe ruinele capitalei antice a aztecilor, Tenochtitlan. UNESCO a declarat doua zone din Mexico City ca si patrimoniu mondial: Centru Istoric unde sunt situate cladirile istorice si religioase si Catedrala Metropolitana, una din cele mai impresionante structuri arheologice din emisfera vestica. Palatul National, gazduieste picturi murale ce descriu istoria Mexicului, Palatul de Arte Frumoase, gazduieste cele mai importante evenimente din oras, constructia imbinand stilul art nouveau si cel art deco.
Plaza de la Constitution, este locul unde au loc festivalurile importante precum si o serie din protestele oraganizate de locuitori, in trecut fiind recunoscuta drept monument al independentei.
Citeste si:  Aproape 200 de persoane cu spirit civic strang fonduri la Swimathon Bucuresti
Panteon del Tepeyac, e un cimitir unde se odihnesc personalitatile importante din istoria Mexicului. Aici se gasesc multe magazine cu suveniruri, de arta religioasa si populara si anual in 12 decembrie are loc festivalul dedicat Fecioarei din Guadalupe, cu dansuri, slujbe reliogioase, carnavale, participand mii de vizitatori. Alte obiective turistice din Ciudad de Mexico sunt: Monumentul Ingerilor Independentei, Basilica Guadalupe, Turnul Latino-American si Turnul Maya, Parcul si Gradina Zoologica Chapultepec, Piramidele Teotihucan si numeroase muzee. Acapulco, reprezinta un paradis tropical, cu munti cu o vegetatie bogata, plaje fine si un golf superb. Acapulco, e una dintre cele mai cautate destinatii din Mexic. Orasul e impartit in trei zone: Playa Revolcadero, unde se afla cea mai mare intindere de apa si o laguna tropicala, Puerto Marguis, unde de curand s-au deschis foarte multe statiuni si Goful Acapulco, cea mai cunoscuta, datorita unui lant muntos ce formeaza un port natural, datorita hotelurilor de renume, datorita vietii de noapte foarte agitate, a locurilor de cumparaturi, restaurante si cafenele.
Citeste si:  Reality show-urile violente sau cu conotaÅ£ie sexuala vor fi difuzate numai dupa ora 23.00
Principalele atractii turistice ale orasului sunt: plonjorii de pe stanca Quebrada, Piata Zocalo, Coasta Pie de la Cuesta, Portul Marquez, Fortul Alvarez, Procesiunea Traditionala de Craciun si Teatrul in aer liber Sinfonia.
Cancun, e o destintie ce poate multumi pe oricine, aici aflandu-se de la ruine antice pana la plaje foarte frumoase si curate, bogatii arheologice si numeroase atractii.
Citeste si:  Alegere intre bani si jobul iubit
Turistii sunt atrasi de aceasta zona in special datorita plajelor cu nisip alb si fin si datorita apelor turcoaz, a lagunelor si a mangrovelor, insa Cancun inseamna mult mai mult., peste 200 de situri arheologice, orase sravechi si centre pentru ceremonialele maya au fost descoperite de-a lungul timpului. Turistii pot vizita in Cancun: Acvariul Interactiv, Insula Mujeres, formatiunile stancoase Grutas de Aktun Chen si rezervatia biosferica Stan Ka an. La aproximativ de 200 de km de Cancun se afla Chichen Itza, mandria culuturii Maya imbinata cu influente toltece. Aici se afla Casa Rosie, o bisericuta mayasa si muzeul de arheologie si se organizeaza, foatre des, spectacole de lumini si de sunet, care amintesc de vechea civilizatie Indiana.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.