Mick Jagger şi şefii unor mari companii consiliază Bruxelles-ul pe tema comerţului online

Mick Jagger, membru Rolling Stones, şi mai multe mari companii industriale au început miercuri să consilieze Comisia Europeană în vederea dezvoltării comerţului online pe internet, relatează AFP.

Noii consilieri – printre care Bernard Arnault, directorul grupului de lux LVMH, John Elkann, directorul Fiat, americanul Steve Job, directorul Apple, ÅŸi preÅŸedintele SACEM, Bernard Miyet – s-au întâlnit la Bruxelles pentru prima reuniune de lucru cu comisarul european pentru concurenţă, Neelie Kroes.

Citeste si:  dulceamar

Acest grup va prezenta un raport în octombrie.

„Cetăţenilor europeni li s-a promis o Uniune, un teritoriu fără frontiere, dar pe internet nu suntem încă acolo”, a spus Kroes. „S-au înregistrat progrese, uneori impresionante, dar sunt insuficiente. ÃŽn calitate de comisar pentru concurenţă, vreau să ÅŸtiu de ce”, a explicat ea.

„Dacă acest lucru este din cauza unei legislaÅ£ii eropene care nu este suficient de clară, atunci trebuie clarificată. Dacă este din cauza regulilor concurenÅ£ei, care ar fi depăşite, atunci trebuie actualizate. FireÅŸte, dacă este din cauză că legislaÅ£ia nu este respectată, consumatorii ÅŸi companiile trebuie să ÅŸtie că voi face să fie respectată”, a conchis oficialul.

Citeste si:  AC/DC va concerta in Romania, pe 31 mai

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.