Mihai Traistariu

Please select a featured image for your post

Data si locul nasterii: 16.12.1979 , Piatra Neamt
Starea Civila: Necasatorit
Zodie: Sagetator
Ocupatie: Cantaret

Mihai Traistariu este considerat unul dintre artistii cu cea mai buna voce din Romania. Desi are o diploma in domeniul matematicii el s-a decis sa urmeze o cariera in domeniul muzicii. Este unul dintre putini cantareti care poate atinge a cincea octava, insusire care a facut sa fie numit ‘un Mariah Carey masculin’.

De-a lungul carierei a scos sapte albume si 16 single-uri, care s-au vandut in peste un milion si jumatate de exemplare. In anul 2005 single-ul ;Cat de frumoasa esti’ a fost pentru cinca saptamani cea mai buna melodie in Romania, fapt care i-a atras nominalizari pentru ‘Cel mai bun cantaret’ si ‘Hit-ul anului’ la premiile din martie 2006.

Citeste si:  Asigurarea de viata

Desi are o voce minunata el nu a fost remarcat in Romania prea mult decat dupa participarea sa la editia din 2006 a celebrului concurs Eurovision. La acest concurs, care a avut loc in Atena, Grecia Mihai a reusit sa ia locul 4 acumuland 172 de puncte datorita persoanelor din toata Europa care au votat. El si-a reprezentat tara cu melodia ‘Tornero’. Mihai Traistariu a declarat inainte de concurs ca spera ca reprezentatia sa sa-l ajute in formarea unei reputatii internationale. Melodia Tornero a fost un foarte mare hit in Grecia si a aparut cu succes si in Germania, Austria, Elvetia si Suedia.

Primul contact cu muzica la luat la frageda varsta de 7 ani cand a inceput sa cante la pian sub indrumarea stricta a parintilor sai, care dupa intrarea la scoala i-au cumparat un pian alb. Timp de 10 ani el a studiat pianul cu un profesor particular.

Citeste si:  Nino, lasa-i sanii in pace!

Mihai a declarat ca totul a inceput atunci cand a auzit ca Mariah Carey este singura care poate sa ocupe 5 octave cu vocea sa. Acest lucru la ambitionat sa cante si s-a trezit ca putea interpreta o melodie din repertoriul ei perfect.

In anul 1999 formeaza impreuna cu Dorin Topala si Costi Ionita trupa Valahia, care a avut un succes teribil in aceea vreme, ei find invitati la emisiuni, dand non-stop interviuri si autografe. Melodiile ‘Banii si fetele’ Si ‘La mare, la soare’ au spart toate topurile de vanzari si audienta.In anul 2003 formatia s-a destramat din dorinta lui Mihai sa cante singur. Desi Dorin, cel care a fost alaturi de el tot timpul a fost dezamagit, ei au ramas in continuare prieteni buni.

Citeste si:  Mingea Waboba - zguduuieee apeeleee!

Artistul a fost intodeauna un elev bun, find olimpic la matematica. El a urmat cursuri de teatru si de canto pe langa cele de pian. La primul concurs national la care a participat a reusit performanta de a lua locul II.

Mihai Traistariu a sustinut de-a lungul carierei turnee in toata tara, dar si in strainatate: Japonia, Germania, Franţa, Belgia, Austria, Republica Moldova , si a castigat mai multe trofee internationale in Macedonia, Serbia, Bulgaria, Bosnia, Letonia si Belarus.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.