Mike Reiss prezinta culisele Simpsons la Anim’est 2009

Mike Reiss, scenaristul si producatorul lung-metrajelor de animatie-cult Simpsons: Filmul (SUA, 2007), Epoca de gheata 3 (SUA, 2009) si Queer Duck: Filmul (SUA, 2006), este unul dintre cei mai importanti invitati ai celei de-a patra editii a festivalului international de film de animatie Anim’est. Un masterclass exclusiv sustinut luni, 5 octombrie, de la ora 14:00, la Cinema Union, adresat tuturor studentilor la facultatile de film, dar si iubitorilor de cinema din Bucuresti, carora Reiss le va impartasi amanunte putin cunoscute din productia americana de film de animatie. De asemenea, scenaristul va intra in dialog cu spectatorii sai, masterclass-urile sale transformandu-se adesea in adevarate dezbateri.

Nascut in 1960 si absolvent al prestigioasei Universitati Harvard, Mike Reiss s-a remarcat mai intai scriind in reviste de umor studentesti. La redactia The Harvard Lampoon l-a cunoscut pe Al Jean, cu care avea sa imparta camera in facultate si, mai tarziu, sa lucreze la Simpsons. Unul dintre cei mai apreciati scenaristi americani de televiziune ai anilor ’80, Reiss a revolutionat divertismentul TV in anii ’90, alaturi de colegii sai de la Simpsons, impreuna cu care a fost rasplatit cu 4 Premii Emmy la categoria „Cel mai bun serial de animatie”, in 1989, 1991, 1995 si 2001. In ultimii 15 ani, Reiss a sustinut cateva zeci de conferinte si masterclass-uri despre comedie, televiziune, scenaristica sau culisele Simpson la diferite universitati americane si europene.

Citeste si:  Sarbatorim 7 ani de Hard Rock Cafe cu The Original BEATLES Tribute, The Beatbox

Programul lui Mike Reiss la Anim’est include si intalniri cu publicul de la Cinema Patria la proiectiile-eveniment cu Simpsons: Filmul; The Simpsons Backstage Tour – o prezentare savuroasa a culiselor celebrului serial si Queer Duck: Filmul – programate duminica, 4 octombrie, de la 18:30, 20:30, respectiv 22:30.

Unul dintre titlurile-soc ale selectiei Anim’est din acest an, Queer Duck: Filmul este lung metrajul de un umor exploziv care continua serialul animat cu acelasi nume, creat de scenaristul Mike Reiss. Filmul abunda in replici cu conotatii sexuale scandaloase, o cascada de stereotipii din viata comunitatii gay din America, dese referinte (in stilul consacrat de Reiss in The Simpsons) la aproape orice: filme clasice, emisiuni de televiziune americane binecunoscute, politicieni, sportivi, vedete pop, istorie. Ironizand acid societatea americana a zilelor noastre, Queer Duck este deja un lung-metraj cult peste Ocean, care a facut inconjurul festivalurilor neconventionale din Europa, Statele Unite si Asia.

Citeste si:  Satisfactia in munca

foto

foto

Prezenta lui Mike Reiss la Bucuresti a fost posibila cu sprijinul Centrului Cultural American din Bucuresti, partener de traditie al Festivalului International de Film de Animatie Anim’est.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est va avea loc in perioada 2-11 octombrie 2009 la Bucuresti, fiind gazduita de Cinema Patria, Cinema Elvira Popescu, Cinema Union si Open Air Carturesti (Gradina Verona). Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Estenest si sustinut de Ogilvy.

Citeste si:  Norman Manea, distins cu titlul de comandor al Artelor ÅŸi Literelor, in Franta

Cu sprijinul: Centrul National al Cinematografiei, Ambasada Frantei la Bucuresti, Institutul Francez, Centrul Cultural American, Centrul Wallonie Bruxelles, Administratia Fondului Cultural National, Japan Foundation, Institutul Cultural Roman, British Council, Centrul Ceh, Institutul Polonez, Centrul Cultural European al Sectorului 6, Independenta Film, Clorofilm, New Films, Eat Out

Parteneri: Animax, Libraria Carturesti, Stella Artois, Opel, TNT, White Land, Philips, Toon Boom, Papa la Soni

Parteneri media: Radio Guerilla, TVR2, 24FUN, Observator Cultural, Cotidianul, Cinemagia, HotNews, Metropotam, HBOClub.ro, Feeder.ro, Port.ro, acasa.ro, stiupecineva.ro, Oops! Media, Yazee, cinefan.ro, filmetari.com, sensotv, 18.01, hohoscop, Zoom, Newsin Mobile, Cocor Media Channel


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.