Mircea Cărtărescu reprezintă România la „Festivaletteratura”

Mircea Cărtărescu participă, în perioada 3-7 septembrie, la Mantova, la unul dintre cele mai importante festivaluri de literatură din Italia, „Festivaletteratura”, unde va susÅ£ine sâmbătă, 6 septembrie, o prelegere cu titlul „La farfalla come paradigma del mondo” („Fluturele ca paradigma a lumii”).

Festivalul de literatură de la Mantova a ajuns la cea de-a XII-a ediţie şi se bucură atât de prezenţa celor mai cunoscuţi autori italieni, cât şi de cea a unor importanţi scriitori din 70 de ţări.

Citeste si:  Filmul "Pescuit sportiv" regizat de Adrian Sitaru a fost premiat la festivalul de la Palm Spring

Mircea Cărtărescu este cunoscut publicului italian prin volumele sale „Travesti” (2000), „Nostalgia” (2003) ÅŸi „Orbitor. Aripa stangă” (2007) apărute în traducerea lui Bruno Mazzoni la Editura Voland.

ÃŽn cadrul festivalului, Mircea Cărtarescu va susÅ£ine în seara de sâmbătă, 6 septembrie, la Biblioteca civică „Baratta” o prelegere cu titlul „La farfalla come paradigma del mondo” („Fluturele ca paradigma a lumii”), potrivit unui comunicat al editurii Humanitas.

Citeste si:  Cumnatul actriÅ£ei Jennifer Hudson a fost arestat în legătură cu cele două crime

Prelegerea va fi urmată de un dialog pe teme literare cu scriitorul român Mircea Mihai Butcovan, autorul romanului „Allunaggio di un immigrato innamorato” („Aselenizarea unui imigrant îndrăgostit”).

Duminica, 7 septembrie, publicul prezent la biserica „Santa Maria della Vittoria” va redescoperi alături de Mircea Cărtărescu ÅŸi de scriitorul german Joseph Zoderer sensurile cuvintelor „soartă” ÅŸi „patrie”. Dezbaterea se înscrie într-un proiect iniÅ£iat de bine-cunoscutul lingvist italian Giuseppe Antonelli, care îşi propune recuperarea sensului ÅŸi a nuanÅ£elor cuvintelor în cadrul unui nou vocabular european, se arată în comunicatul de presă al editurii Humanitas.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 18-20 aprilie

Festivalul se desfăşoară sub patronajul Primariei şi Provinciei din Mantova, al regiunii Lombardia şi al Reprezentanţei în Italia a Comisiei Europene. Prezenţa scriitorului Mircea Cartarescu la acest eveniment este susţinută de Accademia di Romania din Roma.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.