Morgan Freeman este in afara pericolului

Actorul american Morgan Freeman, câştigător al unui premiu Oscar, a fost internat luni în stare gravă după ce a avut un accident de maşină duminică noaptea, dar rănile de care suferă nu-i pun viaţa în pericol, potrivit unui prieten, informează CNN.

Partenerul de afaceri al lui Freeman, Bill Luckett, l-a vizitat pe actor la Centrul regional medial din Memphis unde este internat. „Se odihneÅŸte în liniÅŸte ÅŸi are câteva fracturi. Nu e nimic care să-i pună viaÅ£a în pericol. Nimic permanent”, a declarat Luckett unui ziar local. „Are o stare psihică bună, dar are ceva dureri”, a adăugat Luckett.

O purtătoare de cuvânt a spitalului confirmase anterior că actorul a fost internat în stare gravă, dar nu a dat detalii.

Potrivit The Los Angeles Times, care citează sub acoperirea anonimatului o sursă apropiată actorului, Freeman suferă de fracturi la umăr ÅŸi la braÅ£. „Este bine. Râde deja ÅŸi glumeÅŸte cu infirmierele”, a declarat sursa.

Morgan Freeman, unul dintre cei mai populari şi mai respectaţi actori de la Hollywood, a fost spitalizat luni după ce maşina pe care o conducea a derapat pe o şosea de ţară, a ieşit de pe carosabil şi s-a rostogolit de câteva ori. Freeman, în vârstă de 71 de ani, a fost transportat cu elicopterul de la locul accidentului, duminică noaptea, şi dus la spitalul din Memphis, la circa 160 de kilometri distanţă. Accidentul s-a petrecut în apropierea unei case pe care actorul o are în Charleston, Mississippi, şi spre care se pare că se îndrepta, informează Reuters.

Citeste si:  Olimpia Melinte a obtinut premiul Uniunii Actorilor din Spania

În accident nu a fost implicat un alt vehicul şi poliţia spune că e posibil ca actorul să fi adormit la volan. În orice caz, autorităţile au exclus ipoteza ca alcoolul să fi fost un factor în producerea accidentului.

Freeman era conştient şi vorbea în momentul sosirii poliţiei la locul accidentului. În maşină se mai afla un pasager, o femeie identificată ca Demaris Meyer. Atât ea, cât şi Freeman purtau centurile de siguranţă, dar air bag-urile nu s-au deschis. Vehiculul era un Nissan Maxima din 1997, înregistrat pe numele lui Meyer. Pompierii au fost nevoiţi să intervină pentru a o descarcera, dar starea ei de sănătate nu este cunoscută.

Freeman, care a jucat ÅŸi în ultimul film din seria Batman, „Dark Knight”, în prezent un mare succes de casă, a obÅ£inut în 2005 premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru filmul „Million Dollar Baby” regizat de Clint Eastwood, în care joacă alături de Hillary Swank ÅŸi de Eastwood însuÅŸi. A fost nominalizat la Oscar ÅŸi pentru rolurile din filmele „Street Smart,” „Driving Miss Daisy” ÅŸi „The Shawshank Redemption”.

Citeste si:  10 sfaturi pentru respectarea regulilor de eticheta

Morgan Freeman s-a născut în Memphis, Tennessee, la 1 iunie 1937, dar şi-a petrecut o mare parte din copilărie în Mississippi. Aici deţine un club, Ground Zero Blues Club, în Clarksdale.

A debutat în teatru în 1967. ÃŽn 1987, rolul Fast Black din „Street Smart” i-a adus numeroase recompense ÅŸi o primă nominalizare la Oscar.

Consacrarea a venit în 1990 cu un Urs de argint la Berlin ÅŸi o nouă nominalizare la Oscar pentru prestaÅ£ia sa de ÅŸofer de culoare din „Driving Miss Daisy”, unde joacă alături de Jessica Tandy.

A jucat ÅŸi în filme comerciale, de succes, cum ar fi „Glory” (1989) al lui Edward Zwick, „Robin Hood, prinÅ£ul hoÅ£ilor” (1991) al lui Kevin Reynolds sau „Necruţătorul” (1992), tot alături de Eastwood.

Citeste si:  Zanzibar – insula lui Freddy Mercury

ÃŽn 1995 este din nou nominalizat la Oscar pentru rolul său de deÅ£inut model din „ÃŽnchisoarea îngerilor”. ÃŽi dă apoi replica tânărului Brad Pitt în thrillerul „Seven”, unde joacă rolul de poliÅ£ist.

AboliÅ£ionist în „Amistad” (1997), a fost preÅŸedinte al Statelor Unite în „Deep Impact” (1997), responsabil al CIA în „The Sum of All Fears” (2002) ÅŸi chiar Dumnezeu Tatăl în „Bruce Almighty” (2003) ÅŸi continuarea sa „Evan Almighty” (2007).

Cunoscut pentru vocea sa gravă ÅŸi puternică, asigură rolul naratorului în numeroase filme ÅŸi documentare, între care versiunea americană a documentarului francez „MarÅŸul împăratului” (2005).

ÃŽncă foarte activ pe marile ecrane, deja a apărut în 2008 în trei filme de prim-plan: comedia „The Bucket List”, unde joacă alături de Jack Nicholson, filmul de acÅ£iune „Wanted”, unde joacă împreună cu Angelina Jolie ÅŸi James McAvoy, ÅŸi „Batman: The Dark Knight”, care în prezent doboară record după record în box-office-ul american.

Pentru 2009 avea în proiect filmul „The Human Factor”, regizat tot de Clint Eastwood, în care joacă rolul lui Nelson Mandela.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.