Muzee din Europa dedicate sexului

N-o sa va duceti neaparat in Rusia sau in Islanda pentru exponatele descrise mai jos, dar daca aveti drum pe acolo, puteti sa va faceti timp, eventual sa va abateti un pic de la traseu…

Muzeul Penisului din Husavik, Islanda

In urma cu 15 ani, un fost profesor, Sigurdur Hjartarson, dintr-un orasel care traieste preponderent din pescuit, a avut ideea sa infiinteze acest muzeu, care oferea vizitatorilor la acea vreme 62 de exponate. Imbalsamate, impaiate sau conservate in formol, organele mascule de procreere proveneau de la mamifere islandeze si nu numai, inclusiv de la animale care se pare ca si-au pus benevol aparatul reproducator la conservat: aflate pe cale de disparitie. In ziua de azi, muzeul a ajuns la 275 de piese de la 90 de specii. Mandria muzeului o reprezinta un falus de balena cat un barbat de statura medie: 1,70 m. Recent, un cetatean dintr-o localitate vecina cu Husavik a lasat cu limba de moarte ca-si doneaza penisul muzeului cum va pleca de pe lumea asta. Directorul Hjartarson s-a aratat incantat, chiar daca e un exemplar falic nu tocmai falnic: donatorul are 95 de ani.

Citeste si:  Targ de Martisor in Carturesti

Muzeul Contraceptiei si Avortului din Viena

Functioneaza acest muzeu de patru ani si e creatia unui medic ginecolog, Christian Fiala. Printre vizitatorii lui se numara si scolarii vienezi ajunsi la pubertate, dusi acolo potrivit programei scolare, sa se documenteze in privinta unei contraceptii fara riscuri.
O parte a muzeului demasca, prin decupaje din presa, metode barbare de avort. In cealalta parte, se afla lucruri mai vesele. Intr-un ziar care prin insasi vechimea lui e piesa de muzeu e publicata o metoda de contraceptie. Cum a terminat cu sexul, femeia sa se ridice rapid, sa alerge trei ture de camera si sa faca zece genuflexiuni. Coca-Cola a avut o piata buna si pentru ca a jucat rol contraceptiv la inceputul vietii sale: te spalai cu bautura racoritoare dupa actul in urma caruia nu doreai sa ramai insarcinata.

Citeste si:  Riga, regele tarmului baltic

Muzeul Sexului din Amsterdam

Un film in genul diapozitivului prezinta istoria actului sexual din zorii omenirii si pana in prezent. O multime de fotografii infatiseaza scene erotice intre parteneri de toate combinatiile de sexe posibile si in toate felurile de act sexual, banuite sau nebanuite.

Muzeul Masinariilor Sexuale din Praga

Denumit intr-o limba de larga circulatie spre a sti si turistii necunoscatori de ceha despre ce-i vorba, Sex Machines Museum detine doua sute si mai bine de ustensile, de instrumente puse in slujba placerii sexuale. Un vibrator cu manivela. Un dispozitiv cu pedala si un manunchi de pene care, puse in miscare, te mangaie nu mai e nevoie sa spunem unde. O mana de lemn care face acelasi lucru daca tragi de un snur. Centuri de castitate pentru ambele sexe, dispozitiv electric impotriva masturbarii. Exponatele sunt insotite de explicatia principiului de functionare. Filmele porno de epoca n-au nevoie de nicio explicatie.

Citeste si:  Amintiri din Epoca de Aur deschide TIFF 2009

Muzeul Erotic din Barcelona

Gasim aici peste opt sute de obiecte cu destinatie sexuala, chiar si cand e vorba de impiedicarea actului sexual. Centurile de castitate pentru femei, spre exemplu, dar si cele cu intrebuintare barbateasca! In cazul barbatilor, ele aveau rolul sa-i fereasca nu de sex, ci de masturbare, flagel considerat in vremuri trecute drept sursa a bolilor virale.

Muzeul Erotic din Sankt Petersburg

Institutia functioneaza intr-un spital, sub patronajul Centrului de Urologie al Academiei de StiinTe Ruse. Organele genitale din formol, unele incredibil de mici, altele de mari, sunt de cele mai multe ori dovezi de anomalii. Vizitatorii muzeului rusesc sunt departe de sentimentul de incantare pe care-l au cei care privesc un tablou al lui Leonardo sau Rafael. Piesa de greutate a Muzeului Erotic din Sankt Petersburg e penisul lui Rasputin, paranormalul sfatuitor al tarului, pe care se spune ca tarina l-a vazut pe cand nu era expus in nicio vitrina.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.