fbpx

Muzeele ciocolatei – o atractie dulce

Face orice sarbatoare mai frumoasa, iti da enegie, te consoleaza cand esti trista, e cu tine in zilele obisnuite. E dulce, delicioasa si creeaza dependenta mai rau ca drogurile cele mai periculoase.

Si cand te gandesti ca oamenii au trait atatia ani fara ciocolata. Aztecii o considerau sacra si nu o foloseau ca un simplu desert, ci ca hrana, apoi ca moneda de schimb. Urmasii lor, mexicanii de astazi, beau ciocolata calda tot timpul anului, iar spuma este cea mai importanta, pentru ca ea contine spiritul bauturii. In Europa, ciocolata ajuns abia dupa ce Columb s-a intors din Lumea Noua, dar la momentul respectiv europenii n-au stiut cum sa foloseasca boabele. Aproape 100 de ani mai tarziu, conquistadorul Hernando Cortez l-a vazut pe imparatul mexican Montezuma band din licoarea delicioasa si, intors in Spania, a preparat o bautura asemanatoare. Abia atunci ciocolata si-a ocupat locul meritat in vietile europenilor.

Citeste si:  Afla cum stai cu dragostea in ianuarie!

Astazi, este atat de importanta pentru noi toti, incat i s-au dedicat o multime de muzee in lumea intreaga. Vizitele nu sunt atat de interactive si pline de aventuri ca in fabrica lui Willy Wonka, dar tot ai ce vedea. Iata care sunt trei dintre cele mai vizitate cioco-muzee.

Muzeul Heindl

Viena este cunoscuta nu numai pentru arhitectura impresionanta si viata culturala bogata, ci si pentru ciocolata Heindl. Afacerea Heindl a inceput in 1953 cand cofetarul Walter Heindl si sotia sa au creat bomboane delicioase cu lichior, iar acum produsele sunt vandute in peste 20 de magazine proprii. Muzeul ciocolatei Heindl este primul de acest gen din Viena. Vizitatorii pot afla care este istoria ciocolatei de la descoperirea sa in Lumea Noua pana la delicatesele fine servite regilor europeni si la procedeele avansate care se folosesc astazi in fabricarea dulciurilor. Muzeul ambalajelor si utilajelor folosite de-a lungul timpului pentru ambalarea, respectiv procesarea ciocolatei este captivant; ca sa nu mai vorbim de vizita in fabrica, unde turistii pot vedea care sunt etapele producerii de ciocolata intr-una din cele mai moderne fabrici din lume.

Citeste si:  Afla cum stai cu dragostea in ianuarie!

Muzeul Hershey

Dincolo de ocean, in statul american Pennsylvania, se poate vizita Hershey’s Chocolate World, muzeu care apartine unei companii faimoase, Hershey. Vizitatorii pot face un tur cu troleul prin Chocolate Town, pot viziona un film 3D cu toate personajele Hershey, si, cel mai important, pot opera linia de impachetare a ciocolatei prin turul interactiv in fabrica. Imagineaza-ti ca poti sa-ti decorezi singur bomboanele sau inghetata si sa alcatuiesti o cutie cu ciocolatele pentru un prieten.

Citeste si:  Regulile de aur ale vorbitului in public

Muzeul Cadbury

Cei de la Cadbury sunt faimosi in toata lumea pentru dulciurile pe care le produc. Era si normal sa infiinteze un muzeul al ciocolatei. Vizita la Birmingham’s Cadbury World incepe cu o calatorie in timp. Vizitatorul se plimba prin padurile aztecilor si descopera cum a devenit ciocolata atat de importanta in viata lor si cum a fost ea adusa in Europa. Urmeaza intalnirea cu John Cadbury, care spune povestea companiei pe care a fondat-o, apoi intri in zona interactiva unde poti sa-ti scrii numele cu ciocolata proaspata, fierbinte. Atractia cea mai importanta este insa Purple Planet, o expozitie interactiva de arta moderna, unde poti sa cultivi propria planta de cacao, sa vezi o ploaie de ciocolata si sa alergi dupa oul Cadbury, unul din cele mai apreciate produse ale companiei.

2 Comentarii
  1. Este adevarat, ciocolata este delicioasa, creeaza dependenta, dar o consider asa cum ati afirmat, un aliment, nu un drog.
    Mi-ar placea sa vizitez muzeul Heindl din Viena, fabica in care se produce ciocolata precum si fabrica in care se produc ambalajele pentru ciocolata, pe care le consider la fel de importante pentru prezentarea si comercializarea produselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.