Nae Caranfil ÅŸi actori din „Restul e tacere”, prezenti la Carturesti la lansarea pe DVD a filmului

Pelicula „Restul e tăcere” a fost lansată joi seara la CărtureÅŸti pe suport DVD, în prezenÅ£a regizorului Nae Caranfil, a producătorului Cristian Comeagă ÅŸi a actorilor Marius Florea Vizante, Mirela Zeta, Sandu Mihai Gruia sau Florin Zamfirescu.

Ceainăria de la CărtureÅŸti a devenit neîncăpătoare joi seara, după ora 18.00, când a avut loc lansarea „celui mai ieftin DVD din ultimii ani”, după cum a glumit Nae Caranfil, care le-a mulÅ£umit celor prezenÅ£i, printre care ÅŸi tatăl său, regizorul Tudor Caranfil, pentru participare.

„Pare să fie un sfârÅŸit de parcurs – lansarea DVD-ului, dar ÅŸtiu că voi mai avea ocazia să vorbesc despre film”, a spus Nae Caranfil. DVD-ul filmului „Restul e tăcere” a fost lansat pe piaţă în 2.000 de exemplare.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun de ce trebuie sa fugi in decembrie!

Filmul „Restul e tăcere”, propunerea României la Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină în 2009, urmează să mai participe la unele festivaluri de film din America, printre care ÅŸi cel de la Palm Springs.

„Ne concentrăm pe promovare în America. Filmul a fost perceput, de la început, ca fiind de factură hollywoodiană”, a declarat pentru NewsIn producătorul Cristian Comeagă.

Din echipa filmului, au mai fost prezenţi şi actorii Marius Florea Vizante, Mirela Zeta, Sandu Mihai Gruia, Radu Bânzaru şi Florin Zamfirescu.

Citeste si:  Ardes - Cosmetice profesionale online

Despre experienţa din timpul filmărilor, Marius Florea Vizante a declarat, pentru NewsIn că a fost mai uşor decât se aştepta în timpul pregătirii producţiei.
„Mi se părea ceva aproape imposibil. N-a fost aÅŸa ÅŸi este, în mare măsură, meritul lui Nae Caranfil. Noi toÅ£i (actorii, n.r.) am citit scenariul ÅŸi apoi i-am povestit lui filmul. Era greu să nu facem ce ÅŸi-a imaginat el, pentru că Nae Caranfil este autor de film, nu scenarist sau regizor”, a spus Vizante.

Marius Florea Vizante joacă rolul principal, al tănărului Grig, fiul unei vedete a Teatrului NaÅ£ional (Sandu Mihai Gruia), care nu este acceptat ca actor la teatru, ÅŸi se hotărăşte să realizeze un film despre Războiul de Independenţă. Aceasta se întâmplă în urmă cu aproape 100 de ani, (primul film românesc, „IndependenÅ£a României” de Grigore Brezianu a fost realizat în 1912), când filmul reprezenta o excentritate pentru un artist ÅŸi era văzut ca o distracÅ£ie de rând de public.

Citeste si:  Peisajele credintei

Filmul „Restul e tăcere” a primit marele premiu pentru lung metraj, Trofeul Mării Negre, la cea de-a treia ediÅ£ie a Festivalului InternaÅ£ional al Producătorilor de Film IndependenÅ£i – IPIFF 2008, precum ÅŸi premiul publicului, la Gala B-EST. „Restul e tăcere” a avut premiera în România, pe 7 martie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.