Namibia, fosta colonie germana

Please select a featured image for your post

Namibia e situata in sud-vestul Africii, numele statului fiind derivat de la numele desertului Namib, care ii ocupa intreg teritoriu. Vecinii Namibiei sunt Angola si Zambia la nord, Botswana la est si Africa de Sud in partea sudica. Aceasta e cea mai putin cunoscuta din tarile Africii, insa atractiile ei sunt fara pereche, de la safari in jungla luxurianta si pana la desertul nesfarsit ce se intinde pana la Oceanul Atlantic si de la dunele rosii pana la peisajele salbatice. Aici se afla cateva din cele mai mari rezervatii naturale din lume precum Parcul National Etosha, Castelul Duwisib, raul Canyon unde se poate practica pescuitul si coasta Skeleton cu rauri mici ce se varsa in Oceanul Atlantic. Parcul National Etosha este unul din cele mai frumoase si importante rezervatii naturale de pe pamant. Acesta gazduieste numeroase specii de animale ale continentului African, ce pot fi urmarite in habitatul lor natural iar peisajul e format din ierburi inalte si vegetatie bogata pe de o parte si desert si zone de tranzitie aride pe de alta parte.
Citeste si:  AC/DC in Romania?! La Event Academy inveti cum sa faci ca lucrurile sa se intample!
Capitala tarii se afla la Windhoek, numele original fiind Ai-Gams, un important centru comercial si politic al tarii.
Windhoek provine din limba afrikaans si inseamna coltul vantului. AiGams inseamna izvoare calde, reflectand faptul ca in trecut in regiune existau numeroase izvoare termale.
Capitala gazduieste numeroase cladiri construite in stil arhitectonic german colonial precum si cateva monumente istorice. Principalele atractii turistice ale capitalei sunt: Biserica Iisus Hristos, ce dateaza din anul 1910, Calaretul din sud-vest, Palatul Tinten si Cetatile Heinitzburg, Schwerinsburg si Sanderburg. Capitala reprezinta cel mai important centru economic al tarii, aproape toate firmele si concernele din Namibia avandu-si resedinta aici.
Citeste si:  Lectia de autoaparare
Viata culturala din Windhoek este foarte diferita de cea din alte capitale sau orase africane datorita ocupatiei germane din trecut, aceasta semanand mai degraba cu o tara europeana decat Africana. Anual in capitala are loc festivalul Alte Feste, prilej cu care se aduna numerosi localnici si turisti straini. Cultura africana nu este evidentiata in public, ci se concentreaza pe ceremoniile unor grupuri restranse. Dupa mutarea berarii Windhoek in afara orasului, vechea berarie din centru s-a dezvoltat, devenind un loc important pentru dezvoltarea culturii africane. In Craft-Center se sustin regulat concerte cu grupuri ce canta muzica africana iar in Warenhouse Theatre se joaca diferite piese de teatru.
Citeste si:  Buenos Aires - senzual ca un Tango
Swakopmund este considerat capitala de vara a Namibiei, un loc de pornire spre aventurile de neuitat in desert. Cele mai practicate activitati de aici sunt parasutismul, zborul cu parapanta deasupra dunelor de nisip sau plimbarea cu ATV-ul in timpul careia se poate admira arhitectura de pe vremea germanilor. In Damaraland se afla celebrele picturi pe stanca din Brandberg, cea mai faimoasa fiind Doamna Alba din Brandberg.
Aici are loc un fenomen unic in lume, numit Aba-Huab, adica padure impietrita, putand fi vazute peste 50 de fosile de copaci ce dateaza de mai bine de 250 de milioane de ani.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.