Nascuta pe 29 februarie?

Dupa cum stie toata lumea un an bisect nu apare decat o data la 4 ani si pentru multi dintre noi este doar un an cu o zi in plus. Este evident ca un an bisect contine o zi in plus pentru a pastra calendarul sincronizat cu anotimpurile. Dar stiati ca pe timpuri luna Februarie era ultima luna din an? Si ca o data la patru an exista inca o luna de 22 de zile? Julius Caesar a fost cel care a luat hotararea. Solutia actuala, de a adauga inca o zi la fiecare patru ani s-a dovedit mult mai eficienta.

Citeste si:  Best Exotic Marigold Hotel: cel mai bun film de Duminica al lui 2012

Esti nascuta pe 29 februarie? Se pare ca sansele ca un copil sa se nasca in aceasta zi sunt de 1/1.146! Cu astfel de sanse, sa fi sigura ca nu esti singura nascuta pe 29 februarie. Si special pentru domnisoare: Te-ai gandit vreodata sa-ti ceri iubitul in casatorie? Regula anului bisect in Irlanda spune ca 29 februarie este singura zi in care femeile „au voie” sa propuna. Grecii ii contrazic sustinand ca o casatorie intr-un an bisect aduce ghinion cuplului.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 3-9 iunie

29 februarie nu este doar o zi ca oricare alta. Este ziua de nastere a unor persoane publice si este si ziua in care au avut loc destul de multe evenimente cu importanta istorica. Printre celebritatile nascute pe 29 februarie se numara: Papa Paul III, Gioacchino Rossine (compozitor italian – Barbierul din Sevilla), Antonio Sabato Jr (actor) si Ja Rule (rapper american).

Citeste si:  Beneficiile afacerii de acasa

Pe 29 februarie 1692 au aparut primele acuzatii in procesul vrajitoarelor din Salem iar in 1848 Elvetia isi proclama independenta.

Peste 12.600 de romani isi sarbatoresc azi ziua de nastere. Dintre cei aniversati azi, 6.412 sunt femei, iar 6.224 barbati iar daca esti printre ei Flu.ro iti ureaza La multi ani!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.