Ne place fara efort

Clubul Control lanseaza UpStage, teatrul care rastoarna

De ceva vreme incoace, sa fie un an sau doi, a devenit din ce in ce mai clar pentru toti cei care fac teatru in afara teatrelor nationale, traditionale, clasice si… mari, ca toate natiile de pe afara n-or fi pline de tampiti de au ajuns aia sa inventeze prin New York teatrul in baruri inca dinainte sa existe telefoanele mobile.

Si asa s-au apucat romanii sa joace prin carciumi, iar carciumile s-au apucat sa gazduiasca teatru pentru ca teatrul e frumos si inteligent si ne da senzatii. Insa cu barurile nu e chiar asa usor, nu orice text se poate juca in orice bar, ai nevoie de scenografie si aia e greu de carat, ai nevoie de iesiri din scena si aia prin baruri n-au decat care un colt unde te lasa sa faci ce vrei, dar cam atat. Si tot felul de alte chinuri, din pacate mai mult organizatorice decat creative.

Citeste si:  Povestea martisorului

Dar chinul asta a creat un gen nou in dramaturgia romana: teatrul de bar. Oameni care intra intr-un bar sau club si se apuca de scris dupa, in functie de cum sint asezate mesele si de unde ii va vedea spectatorul. Teatru despre oameni care vin in baruri, teatru despre oameni vii, cu oameni vii. Teatru despre barbati, despre femei, despre teatru, despre lipsa de teatru, despre lipsa de liniste, despre lipsa de viata… teatru care rastoarna.

Citeste si:  LENNY KRAVITZ revine la BUCURESTI cu turneul sau BLACK AND WHITE AMERICA

UpStage, un proiect Kult Media, prezentat de Club Control, isi propune sa fie gazda acestui gen de teatru. Fara sa fim primii care facem asta, avem totusi un avantaj, spectacolele noastre au fost scrise pentru baruri, nu au fost catapultate de pe o scena clasica pe una alternativa.

UpStage porneste la drum luni, 3 august, cu spectacolul „Ne place fara efort”, un spectacol despre viata de artist, creat de Clara Flores Aguilera si cu Oana Radu, Irina Ivan si Marius Ursu.

Citeste si:  Iti lipseste increderea in tine?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.