New York

Please select a featured image for your post

New York este cel mai mare oras din Statele Unite ale Americii si un important centru comercial, financiar si cultural, zona sa metropolitana fiind una din cele mai mari zone urbane din lume. E considerat ca fiind in topul celor mai importante orase din lume datorita influentei sale pe intreg mapamondul in domenii precum arta, moda, mass-media si divertisment. De asemenea e un important centru al afacerilor externe, aici avandu-si sediul Organizatia Natiunilor Unite.
Acesta e impartit in cinci zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens si Staten Island. Turistii ce aleg sa viziteze New York-ul, vor avea un program incarcat deoarece imensul oras e plin de restaurante cu renume mondial, institutii de arta, capodopere arhitecturale, muzee, parcuri si magazine.
Citeste si:  Urari? Mesaje? Sms? Felicitari? Te ajutam noi!
Cel mai reprezentativ obiectiv turistic al New York-ului este Statuia Libertatii, ce strajuieste la portile orasului pe Liberty Island, infatisand o femeie cu bratul drept ridicat purtand o torta. Inaltimea statuii este de 45 de m iar a piedestalului pe care se afla de 26 de m.
Metropolitan Museum adaposteste o fascinanta colectie de picturi ale artei universale iar Muzeum of Modern Art, detine o incapere dedicata in intregime operelor lui Constantin Brancusi.
Brooklyn Bridge a fost cel mai mare pod suspendat la data punerii sale in functiune. Acesta leaga Brooklyn-ul de Manhattan, fiind construit peste East River. Central Park este un parc in intregime artificial, locul preferat al locuitorilor pentru jogging, ciclism, plimbari sau softball. Pe lacurile din parc se pot admira cocori, lebede si rate salbatice.
Citeste si:  Horoscopul saptamanii 18-24 august
Castelul Belvedere din Central Park se afla pe stanca Vista. Fiind cel mai inalt punct din parc, acesta ofera o minunata priveliste in toate directiile. Catedrala St. John The Divine, e cea mai mare catedrala in stil gotic din lume, lucrarile la acesta incepand de mai bine de un secol. Lincon Center, cu o arhitectura deosebita, reprezinta cel mai mare complex cultural din lume, avand loc reprezentatii de teatru, opera, balet si expozitii de arta.
Metropolitan Opera si Filarmonica organizeaza mai tot timpul spectacole gratuite ce se incheie cu superbe focuri de artificii.
Carnegie Hall este una din cele mai cunoscute Sali de spectacol din Statele Unite, faimoasa datorita arhitecturii si acusticii sale. Aceasta beneficiaza de propriul sau program artistic si este alcatuita din trei Sali mari de concerte: Main Hall, Recital Hall si Chamber Music Hall.
Citeste si:  Horoscopul lunii septembrie
Rockefeller Plaza nu trebuie ratata mai ales in timpul iernii, cand in centrul acesteia se impodobeste un imens Pom de Craciun si se deschide patinoarul artificial.
Empire State Building este un alt simbol al Americii, reprezentand un zgarie nori cu 102 etaje. Timp de 40 de ani aceasta a fost cea mai inalta cladire din New York si chiar din lume pana cand i-a fost luat locul de World Trade Center. Dupa prabusirea turnurilor, aceasta a devenit din nou cel mai inalt edificiu newyorkez.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.