Nicolae Pitis si Casandra Maria Hausi. Concert de muzica din Maramures

Muzeul National al Taranului Roman va invita luni, 17 septembrie 2012, de la ora 20.00, la un concert exceptional de muzica din Maramures, in interpretarea lui Nicolae Pitis si a Casandrei Maria Hausi.

Nicolae Pitis din Targu Lapus, fost agricultor, s-a facut cioban si s-a retras in munte in anii colectivizarii, ca „sa scape de comunisti”. Aici, in mijlocul oilor si al cainilor, si-a petrecut tineretea cu trambita si fluierele lui. Cobora in sat doar cand iernau oile sau cand era poftit la vreo nunta. La batranete, s-a asezat in casa pe care si-a construit-o departe de ceilalti gospodari. Acum are mai mult timp sa-si faca demodatele lui cantari. Pentru valoarea sa exceptionala, in anul 2012, lui Nicolae Pitis i s-a decernat titlul de Tezaur Uman Viu.

Citeste si:  Kenny G, concert "Rhythm & Romance" la Bucuresti!

Casandra Maria Hausi este una dintre putinele tinere cantarete care isi propun sa duca mai departe pretentioasa si dificila cantare a horelor cu noduri maramuresene. Luni, 17 septembrie 2012, de la ora 18.30, la Carturesti M?R, Casandra Maria Hausi va lansa albumul Doina, in prezenta lui Ioan Marchis, Constantin Arvinte si Gavril ?armure. Spectatorii o vor putea auzi in concert cantand unele dintre cele mai frumoase doine morosenesti de pe acest CD.

Citeste si:  Festivalul de arte "Florian Pitis"

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.