Nigel Kennedy va sustine un recital pe 24 noiembrie, la Sala Palatului

Celebrul violonist britanic Nigel Kennedy va susţine un recital la Sala Palatului din Bucureşti, pe 24 noiembrie, în cadrul seriei de concerte Masters Of Jazz, informează site-ul organizatorilor.

Nigel Kennedy, considerat unul dintre cei mai valoroşi violinişti ai momentului, a cântat pe cele mai mari scene ale lumii şi a intepretat toate concertele de vioară importante compuse pâna în prezent. A fost premiat la numeroase festivaluri internaţionale şi a explorat numeroase stiluri, printre care şi cel etno, alături de trupa poloneza KROKE, cu care a realizat şi un album ce include trei transpuneri pentru vioară după melodii ale Mariei Tănase. De altfel, un recital cu piese inspirate de melodiile Mariei Tănase a interpretat şi în România, cu ocazia Festivalul George Enescu, recital care s-a desfaşurat cu casa închisă.

Citeste si:  Un laptop… altfel

Colaborările lui Kennedy cu alti artişti includ nume sonore cum ar fi The Who, Kate Bush, Paul McCartney şi Sarah Brightman.

Concertul lui Nigel Kennedy este organizat de Media Services Events, în cadrul festivalului „Masters Of Jazz”, la care au mai cântat, între alÅ£ii, Al Jarreau, Monty Alexander Trio ÅŸi Count Basie Orchestra, Dianne Reeves ÅŸi Five Piece Band (Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett, Vinnie Colaiuta).

Citeste si:  Ansamblul Talancuta 27 aprilie 2013, ora 15.00 Muzeul National al Taranului Roman

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.