Noul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, considera o prioritate protejarea patrimoniului

oul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, marţi, la preluarea mandatului, că va continua proiectele deja începute de predecesorul său, Adrian Iorgulescu, şi că va acorda o atenţie deosebită protejării patrimoniului naţional.

Theodor Paleologu ÅŸi Adrian Iorgulescu s-au mai întâlnit într-un cadru neoficial duminică, ca urmare a validării făcute sâmbătă de către comisiile din Parlament. MarÅ£i, la întâlnirea oficială, noul ministru a enumerat căteva dintre proiectele pe care le va susÅ£ine. „Vor fi continuate proiectele importante ale ministerului, cum ar fi lucrările la Bibilioteca NaÅ£ională ÅŸi reparaÅ£iile care sunt în curs la alte instituÅ£ii. Mă voi sfătui cu toÅ£i foÅŸtii miniÅŸtri ai Culturii. Patrimoniul este o noÅ£iune care trebuie gândită în expansiune, nu include numai monumente. Protejarea patrimoniului va fi o prioritate. ÃŽmi doresc bani pentru Cultură, dar ÅŸi o Cultură generatoare de bani”, a declarat Theodor Paleologu.

Citeste si:  Raluca Sandu divorteaza

Sâmbătă, la audierea care a avut loc în faÅ£a comisiilor de specialitate ale Parlamentului, Paleologu a spus că intenÅ£ionează să continue toate proiectele bune ale fostului ministru, printre care cele legate de Teatrul NaÅ£ional ÅŸi Biblioteca NaÅ£ională. Ca iniÅ£iativă proprie, noul ministru al Culturii vrea ca, în fiecare an, un oraÅŸ din România să fie desemnat drept Capitală NaÅ£ională Culturală, după modelul din 2007 al Sibiului – Capitală Culturală Europeană.

Citeste si:  Chile, in lung si-n lat. Mai mult in lung

Paleologu a mai menÅ£ionat ÅŸi necesitatea proiectelor prin care patrimoniul să ÅŸi aducă bani, prin integrarea ÅŸi promovarea sa în circuitul turistic, nu doar să consume. Solicitat de comisii să prezinte mai multe repere concrete din programul său, Theodor Paleologu a spus că nu va face promisiuni. „Nici în campania electorală nu am făcut aÅŸa ceva, nu am să încep acum să fac promisiuni”, a spus ministrul nominalizat pentru Cultură, care a precizat, totuÅŸi, că va lua ca sugestii unele probleme invocate de membrii comisiilor, printre care cea a cinematografiei, precum ÅŸi oportunitatea înfiinţării unor muzee de artă contemporană.

Citeste si:  Stockholm, Venetia fara gondola

La solicitarea NewsIn, Paleologu a dezvăluit, după audiere, că o prioritate pe agenda ministerului va fi ÅŸi „sprijinul salarial pentru preoÅ£i ÅŸi pentru angajaÅ£ii din cultură”. ÃŽn privinÅ£a colaboratorilor cu care va lucra, fie că aceÅŸtia sunt secretari de stat sau ÅŸefi de direcÅ£ie, minsitrul nominalizat a spus că, deocamdată, nu vrea să facă nominalizări.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.