Noutati în ARTA 007 – colectia adevaratului cinefil!

Editura IBU Publishing si BIEFF (Bucharest International Experimental Film Festival) te invita sa descoperi noutatile colectiei ARTA 007.
Vineri, 18 noiembrie, ora 14.30, la Cinema Scala, vor fi lansate volumele Quentin Tarantino: Viata la extreme, de Aaron Barlow si Istoria cinematografului italian, de Paolo Russo.

Va prezenta directorul BIEFF, profesorul si regizorul Copel Moscu.

foto

Pornind de la observatia ca violenta extrema este miezul operei lui Tarantino, cartea Quentin Tarantino, Viata la extreme demonstreaza ca aceasta nu este folosita decat ca unealta în slujba artei.
Toate cele sase filme regizate de Tarantino pana în prezent sunt supuse discutiei din perspectiva genului si a influentelor de la care pornesc, a modificarilor pe care acesta le sufera pe parcurs, precum si a elementelor de structura. Cititorii vor vedea cum binecunoscutul regizor reuseste sa creeze o arta originala din ceea ce altii au dat la o parte, folosindu-se de tehnici, stiluri si actori din generatii mai vechi.

Citeste si:  "VIS" cu Dan Puric

Dr. Aaron Barlow locuieste si este profesor în Brooklyn, New York. A mai publicat The DVD Revolution: Movies, Cultures , and Technology, The Rise of the Blogosphere si Blogging America: The New Public Sphere.

foto

Volumul Istoria cinematografului italian ofera o panorama a mai bine de un secol de film italian (între anii 1896 si 2007). Perspectiva tine seama de contextul mai amplu (economic, industrial, ideologic si politic), care a facut din arta cinematografica un aspect important al obiceiurilor si culturii acestei tari.
Sunt expusi toti factorii care au contribuit la evolutia si difuzarea fara precedent a unui mijloc de expresie artistic si popular, devenit rapid fenomen de masa.

Citeste si:  Muzeu, natiune, istorie. Muzeul Taranului Roman, loc al memoriei disputate

Paolo Russo are un doctorat în domeniul cinematografiei si comunicarii. În prezent, este cercetator-coordonator al Departamentului de Studii cinematografice din cadrul Oxford Brooks University. A mai predat istoria filmului, teoria filmului si filmul italian la universitatile din Florenta, California si la Sarah Lawrence College.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.