Nunta cu buget restrans: restaurantul

Please select a featured image for your post

Nunta este un eveniment special in viata fiecarei femei. In timp ce unele si-au planificat nunta pana in cel mai mic detaliu si nu le intereseaza aspectul financiar si sunt pregatite sa cheltuie oricat pentru ca totul sa fie perfect, altele trebuie sa isi organizeze nunta cu un buget restarns, calculand fiecare banut. Chiar daca nu ai un buget foarte mare pentru nunta ta, nu trebuie sa renunti la ideile pe care le-ai avut si la nunta de vis pe care ti-ai dorit-o, ci sa incerci sa te descurci cat de bine cu bugetul pe care il ai. Acesta este in general cazul mirilor care nu accepta ajutorul parintilor in organizarea nuntii si vor sa faca totul pe banii lor, dupa posibilitatile pe care le au.

Economii la restaurant. Restaurantul este unul dintre primele detalii pe care trebuie sa le stabilesti atunci cand iti organizezi nunta. In orasele mari si nu numai, restaurantul trebuie rezervat cu minim 1 an inainte de nunta, pentru a fi sigura ca mai gasesti loc si asta nu este valabil numai in cazul localurilor scumpe. In ceea ce priveste restaurantul, trebuie sa stii ca ai cateva trucuri pentru a-ti reduce costurile, trebuie doar sa stii sa negociezi.

Citeste si:  PRIMUL ATELIER DE PODOABE BALCANICE, LA BALKANIK FESTIVAL
In general, inainte de nunta cu 2 zile, vei spune numarul exact de invitati si cei de la restaurant vor pune numarul respectiv de aperitive. Chiar daca numarul de persoane care vor veni la nunta este mai mic, veti plati aperitivele reci, care insa vi se pun la pachet. De aceea este foarte important sa le cereti invitatilor sa confirme telefonic prezenta la nunta sau chiar sa ii sunati personal cu cateva zile inainte de nunta pentru a va confirma prezenta si numarul de persoane.

Alegerea meniului. In alegerea meniului, gandeste obiectiv si in functie de invitatii pe care ii ai: daca sunt majoritatea tineri ca si tine, poti fi sigura ca mancarea etse cel mai putin importanta la o nunta, fiind surclasata de muzica sipetrecre. Asa ca, nu alege mai mult de 5 feluri de mancare: aperitiv rece, aperitiv cald, friptura, gustare si tort. Daca stii ca invitatii sunt de varsta a-IIa, asa se intampla in general cand la nunta vin multi prieteni de familie ai parintilor sau rudele apropiate, nu opta in meniu pentru preparate exotice, care pe langa faptul ca sunt piperate ca si pret, nu sunt pe gustul tuturor. Limiteaza-te la meniul clasic pentru nunta si nu ai cum sa dai gres, indiferent de tipul de invitati.Cumpararea bauturilor. In majoritatea localurilor ti se impune din partea casei bautura, insa poti negocia pentru a aduce bautura alcoolica si sucul din afara restaurantului. Daca nu se lasa convinsi, fa un compromis de genul doua cafele, o apa sau o bautura racoritoare si o bere sa fi incluse in meniu, iar restul sa poti aduce tu. La bauturile alcoolice se pot face cele mai mari economii, mai ales daca alegi un vin varsat pe care sa il servesti in carafe elegante. De multe ori este mai bun un vin varsat decat unul imbuteliat, iar ca si pret este cu siguranta mai avantajos.

Citeste si:  Sandro Veronesi primeste premiul Cévennes pentru romanul european
La fel poti proceda si cu apa minerala sau plata si bauturile racoritoare: cumpara-le la bax, de la un depozit en-gros si necociaza pentru a returna baxurile ramase neatinse. Astfel platesti numai cat se consuma, iar ca si pret este mult mai convenabil sa cumperi sticle de 2,5 l decat de 0,25 l. Chiar daca nu ti se pare elegant sa serveti bautura din sticle mari, ele nu trebuie sa stea pe masa, pot sta intr-un ghiridon sau o frapiera la capatul mesei, de unde un chelner va servi cand este cazul, la cerere.

Citeste si:  V for Vintage - targ de moda si cultura vintage

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.