OPERA iese din nou in strada!

Cea de-a sasea editie a „PROMENADEI OPEREI”
Spectacol extraordinar in aer liber!

Sambata, 1 septembrie 2012, de la ora 21.00, Opera Nationala Bucuresti invita publicul la cea de-a VI-a editie a Promenadei Operei, concert extraordinar in aer liber, devenit deja o traditie a institutiei. Evenimentul se va desfasura pe esplanada ONB (spre bulevardul M. Kogalniceanu), iar intrarea va fi libera. In acest an spectacolul este realizat cu sprijinul deosebit al Primariei Sectorului 5 a Municipiului Bucuresti.

Anul precedent, aproximativ 5.000 de persoane au luat parte la spectacol, iar in prima seara de toamna a acestui an, publicul se va putea bucura de fragmente celebre din opere precum Carmen (Georges Bizet), Nabucco (Giuseppe Verdi), Faust (Charles Gounod), Tosca si Turandot (Giacomo Puccini), Samson si Dalila (Camille Saint-Saëns), etc.

Citeste si:  Demi Moore la Bucuresti

Editia din acest an va aduce in fata publicului pe unii dintre cei mai talentati si mai apreciati artisti lirici ai momentului, angajati sau colaboratori ai ONB precum: Iordache Basalic, Adriana Dumitriu, Andreea Iftimescu, Cristian Mogosan, Silvia Sorina Munteanu, Emanuela Pascu, Ionut Pascu, Andrada Ioana Rosu, Crina Zancu, dar si tinere sperante ale genului liric romanesc, printre care tenorul Ionut Hotea.

Un invitat special al serii va fi basul Marcel Rosca, solist la Aalto Oper din Essen (Germania), unde a cantat roluri importante ca: Filippo din “Don Carlo”, Zaccaria din “Nabucco”, Boris Godunov din opera cu acelasi titlu, Gremin din “Evgheni Oneghin”, cat si roluri din mai toate operele lui Richard Wagner. A fost oaspete in marile teatre de opera din Germania – la Berlin, Hamburg, Düsseldorf, München, Stuttgart, Frankfurt, Dresda – dar si in afara Germaniei, la Paris, Torino, Viena, Barcelona, Valencia, Buenos Aires, Bruxelles, Amsterdam.

Citeste si:  Ansamblul Talancuta 27 aprilie 2013, ora 15.00 Muzeul National al Taranului Roman

O prezenta deosebita la editia din acest an este corul Operei Nationale Bucuresti – pregatit de maestrul Stelian Olariu – care va interpreta fragmente binecunoscute precum Marsul triumfal din opera “Aida”, Corul sclavilor din opera “Nabucco” si Corul soldatilor din “Faust”.

Orchestra, corul si solistii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Citeste si:  Afla ce fel de mama vei fi in functie de zodie

In acest an, Promenada se va desfasura si sub semnul proiectului european studiOpera, initiat de ONB in colaborare cu Accademia di Teatro alla Scala si Svasta ICG Romania, proiect in cadrul caruia s-au perfectionat numerosi angajati ai ONB si care va avea ca rezultat crearea unui Centru de orientare profesionala pentru meserii legate de spectacolul liric si de balet. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!“. Mare parte dintre solistii isi vor da concursul la Promenada Operei au urmat cursuri de perfectionare in cadrul acestui proiect, ceea ce ii ajuta in atingerea unor perfomante artistice deosebite.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.