OUIBADA – teatru coregrafic

Fundatia ART PRODUCTION prezinta, Duminica 1 IUNIE 2008, orele 19:00 la Teatrul de Comedie, spectacolul de teatru – dans ‘OuiBaDa’, un concept al prestigiosului coregraf GIGI CACIULEANU care a dus dansul la limita teatrului, iar teatrului i-a inserat expresivitatea dansului.

Un stil conceput de Gigi Caciuleanu si pe care l-a dezvoltat în Franta ca director artistic al unuia din primele Centre Coregrafice Nationale Franceze, cel din Rennes. Gen de dans pe care continua sa-l cultive actualmente la Santiago în calitatea sa de coregraf al Baletului National Cilian dar si ca artist invitat în Brazilia, Romania, Uruguay, Italia, Israel, Japonia, etc.

Citeste si:  O scurta vizita in lumea apelor - scufundarile

La baza spectacolului sta balada nationala Româneasca Mioritza , poem care ne transporta, aidoma unui proces alchimic, de la micimea unui petic de pamânt la comuniunea cu universul. De la lupta fratricida la nunta cosmica.

Având ca punct de plecare prima imagine a baladei, „OuiBaDa” schiteazà timp de un spectacol un univers specific românesc. Cel al unei tari europene finalmente foarte putin cunoscute de catre marele public din Occident. Dar totusi o Românie a lui Ionescu, Brancusi, Tzara, Enescu, Eliade, Cioran etc.

Citeste si:  Herta Müller, unul dintre posibilii laureati ai premiului Nobel pentru literatur

Muzica este un montaj de muzica pur româneasca de ieri si de azi, mergând de la folclor pâna la muzica cea ma tânàra si actuala.

Idea spectacolului este de a ne duce de la Geografic catre Universal. De la specificul national la universalitate.

100% românesc, „OuiBaDa” nu il pune in scena numai pe român ci fiinta umana în general.

„OuiBaDA” este mai mult decât un spectacol. Reprezinta o lume specifica lui Gigi unde absurdul se îmbina cu momentele de tandrete, duritatea cotidianului cu emotia poetica, umorul cu amorul…

Citeste si:  Astrologii indieni il vad presedinte pe Obama, dar cred ca acesta va fi în pericol de moarte in 2010

Scenografie: CORINA GRAMOSTEANU

Vizual: ALEXANDRU DANIEL APOSTOL

Producator: Fundatia Art Production

Spectacol realizat cu sprijinul Teatrului de Comedie

Dansatori: Cristina Babalac, Rasmina Luisa Calbajos, Doina Nicoleta Georgescu, Lari Cosmin Giorgescu, Catalina Ana Gubandru, Ana Pepine, Lelia Marcu, Paul Cimpoieru, Cristian Nanculescu, Arcadie Rusu, Casandra OanaStelea si Levente Szasz.

Relatii si rezervari la casa de bilete a Teatrului de Comedie din Str. Sf. Dumitru nr. 2, sector 3, Bucuresti


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.