O.J. Simpson, condamnat pentru rapire ÅŸi jaf, la exact 13 ani dupa achitarea de acuzatiile de crima

O.J. Simpson, fost fotbalist american achitat de dublă crimă în procesul secolului din anii 90, a fost găsit vinovat pentru răpire şi furt armat, vineri, de un tribunal de la Las Vegas, transmite AFP.

Simpson a fost condamnat în ziua în care se împlineau 13 ani de la controversata lui achitare pentru crimă, în 1995. El a fost găsit vinovat la toate cele 12 capete de acuzare şi riscă închisoarea pe viaţă. Fostul sportiv nu a manifestat niciun fel de emoţie la citirea verdictului, care îl priveşte şi pe un prieten al său, Clarence Stewart. Judecătorul i-a refuzat eliberarea pe cauţiune şi Simpson a fost luat de poliţie, cu cătuşe la mâini, imediat după pronunţarea condamnării. Pedeapsa lui va fi anunţată în 5 decembrie.

Citeste si:  Extrem de mult si nu atat de aproape

Faptele pentru care este condamnat O.J. Simpson s-au petrecut în 13 septembrie 2007 la un hotel-cazino din Las Vegas, Palace Station. Potrivit acuzării, fostul fotbalist din anii ’70, în prezent în vârstă de 61 de ani, însoÅ£it de alte cinci persoane, a furat dintr-un magazin suveniruri personale, sub ameninÅ£area armei. Acuzatul a afirmat că aceste obiecte îi fuseseră furate ÅŸi nu a făcut decât să le recupereze.

Citeste si:  Cui ii e frica de vorbitul in public?

Patru coacuzaţi ai lui Simpson au încheiat acorduri cu Parchetul pentru a depune mărturie împotriva fostului sportiv şi a lui Clarence Stewart.

O.J. Simpson este celebru pentru că a fost achitat în 1995 de acuzaţiile de ucidere a soţiei sale Nicole şi prietenului acesteia Ron Goldman, asasinaţi în 1994 la Los Angeles. Achitarea a provocat un val de indignare în Statele Unite.

Citeste si:  Unde mergem in week-end? 29 februarie-2 martie

Simpson a fost ulterior găsit vinovat de cele două crime într-un proces civil ÅŸi a fost condamnat să plătească despăgubiri de peste 33 de milioane de dolari familiilor victimelor. El a provocat din nou indignare în 2006, publicând o carte intitulată „If I did it” („Dacă aÅŸ fi făcut-o eu”), în care prezenta o teorie despre modul cum s-ar fi petrecut crima. ÃŽn faÅ£a controversei stârnite, editura a retras cartea din vânzare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.