fbpx

O noua specie – eco-mobilul

Dupa ce Nokia a dat tonul curentuluie co in telefonia mobila, eliminand incarcatorul din pachetul lui N79, cei de la Samsung si-au propus probabil sa fie cu un pas inaintea lor. De fapt, cu mai multi pasi inaintea tuturor concurentilor. Al lor Samsung Blue Earth este primul exemplar dintr-o specie noua: eco-mobilul.

Prin ce se deosebeste aceasta noua specie? Consuma foarte putina energie, foloseste materiale reciclate, te ajuta si te motiveaza sa protejezi planeta.

Sun sloganul “The Blue Earth Dream: Eco-living with Samsung mobile”, noul terminal Samsung a facut cunostinta cu lumea la Mobile World Congress din Barcelona. Nu stim daca producatorul este chiar preocupat de soarta planetei sau pur si simplu vrea sa atraga clientii din gasca ecologistilor. Oricum, ideea este laudabila, hiar si pentru faptul ca impune noi standarde ce vor fi, in timp, adoptate si de concurenta. Probabil ca in cativa ani vom avea de ales intre mai multe modele de eco-mobile.

Citeste si:  Invatam sa ghicim viitorul la Balkanik Festival!

Design-ul telefonului este realizat tot cu mintea la natura. Blue Earth este lucios, cu colturi rotunjite, ceea ce ar trebui sa sugereze imaginea unei pietre. Este un teelfon touch-screen, operat fara ajutorul tastelor.

Dar punctul sau forte nu este design-ul, ci incarcaoturl solar. Partea din spate a teelfonului este un panou solar in miniatura, care, atunci cand intra in contact cu razele solare, transforma radiatiile UV in energie suficienta ca sa vorbesti oricat si oirunde. Nu ai nevie de incarcator sau alte accesorii. Doar lasi telefonul la soare, cu fata in jos, iar el stie ce are de facut. Bineinteles ca exista si un incarcator clasic, la retea, pentru cazurile cand nu poti beneficia de lumina solara, insa este unul foarte economic.

Citeste si:  Zodiile si Revelionul

Mai mult, Blue Earth nu consuma resurse, pentru ca este facut in totalitate din sticle de plastic reciclate. Asa se reduce consumul de combustibil si emisiile de dioxid de carbon asociate procesului de productie. Pana si cutia este « verde », facuta din hartie reciclata.

Pana si partea de software este orientata catre ecologie, prin aplicatii si interfata. Prin setarea modului eco, poti sa micsorezi consumul de energie pentru ca se reduce luminozitatea ecranului, se inchide automat functia Bluetooth si celelalte functii consumatoare de energie. Telefonul include si un pedometru util pentru sportivi, dar si pentru ecologisti. Pedometrul numara pasii facuti, calculeaza distanta si iti spune cu cat ai redus emisiile de CO2 pentru ca ai ales sa mergi pe jos si nu cu masina. O unealta motivationala suficinet de puternica pentru cei mai lenesi dintre noi.

Citeste si:  Femeia moderna intre cariera si familie

Deocamdata telefonul nu a fost scos la vanzare si nici nu se stie cat ne va costa ecologia.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.