O poza cu Marilyn Monroe, realizata de Andy Warhol, s-a vandut cu aproape 300.000 de dolari

O fotografie cu Marilyn Monroe realizată de creatorul curentului pop-art, Andy Warhol, s-a vândut cu 290.500 de dolari la o licitaÅ£ie organizată de Christie’s, potrivit site-ului celebrei case de licitaÅ£ii din New York.

Cei de la Christie’s estimau că poza se va vinde cu cel puÅ£in 400.000 de dolari, însă participanÅ£ii la licitaÅ£ie nu s-au apropiat cu ofertele de această sumă.

Citeste si:  5 sfaturi de care femeile ar trebui sa fuga

Fotografia a fost realizată de Warhol în 1986, după o imagine din filmul „Niagara”, în care Monroe a jucat în 1953. Practic, Warhol a prelucrat un portret al actriÅ£ei, transformându-l în negativul fotografiei originale.

A doua în topul licitaÅ£iei de poze cu Marilyn este fotografia-colaj „The Last Sitting”, făcută în 1962 de Bert Stern, care face parte din ultimul pictorial al actriÅ£ei, pentru revista Vogue. „The Last Sitting” este inclusă în colecÅ£ia Constantiner, care include cel mai mare grup de fotografii cu Marilyn, peste 100. ÃŽntreaga colecÅ£ie a fost vândută de Christie’s pentru 7,7 milioane de dolari. Cel mai mic preÅ£, doar 625 de dolari, a fost obÅ£inut pentru o poză din 1956.

Citeste si:  Singapore

Fotografiile cu Marilyn Monroe au fost scoase la licitaÅ£ie marÅ£i, de casa de licitaÅ£ii Christie’s din New York, care se aÅŸtepta la acel moment la încasări totale de peste 7,5 milioane de dolari. Fotografiile, care o prezintă pe Monroe în diferite etape ale evoluÅ£iei sale artistice sunt realizate de artiÅŸti ca Andy Warhol, André de Dienes, Tom Kelley, Elliott Erwitt, Eve Arnold, Gary Winogrand, Milton Greene ÅŸi Bert Stern.

Citeste si:  Week-end de nunti

Un comentariu
  1. Dupa atatia ani si atatea alte femei vedete pe piata, MM inca reprezinta o fascinatie, un vis, un ideal pt barbati.
    Nu cred ca va mai resi cineva s-o egaleze.
    Culmea e ca juca destul de prost, iar filmelee ei au avut mai mult rol comercial.
    Paradoxul vietii ei: au iubit-o atatia barbati iar ea a murit singura si nefericita (beata, drogata,dependenta, depresiva)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.