fbpx

O, tara sfanta, plina de turisti!

De Paste, ce alta destinatie ar face mai fericit un turist crestin decat Ierusalimul? Sigur, Ierusalimul poate fi vizitat oricand. La fel si restul Israelului, si ceea ce face din el o tara turistica de prim rang nu e posibilitatea unei bai in Marea Moarta sau Mediterana, ci prezenta la tot pasul a locurilor impregnate de religie, nu neaparat crestina. Din Israel s-a inaltat la cer si profetul Mahomed.

foto

Israelul atrage anual peste doua milioane si jumatate de turisti. Firesc, a dezvoltat o industrie capabila sa-i primeasca asa cum se cuvine si sa-i mai faca sa vina si altadata: de la hoteluri confortabile cu personal ultrainstruit pana la ghizi de toate limbile pamantului, inclusiv romana.

foto

Agentiile de turism de la noi se intrec in a lansa oferte pentru excursii in Tara Sfanta de Paste. Transport de la aeroport la hotel si in sens invers, trasee de o zi cu autocare puse la dispozitia grupului, barci puse la dispozitia aceluiasi grup… Nu ne ramane decat sa extragem trasee din programul acestor sejururi ca sa enumeram locurile istorice care pot fi vizitate, si nici asa in spatiul acesta, nu avem vreo sansa de a le epuiza.

Citeste si:  Fii fericita de una singura

foto

Marea Galileii – Carpenaum – Muntele Fericirilor – Tabgha – Muntele Tabor: pelerinajul incepe la Capernaum, vizitand ruinele vechii sinagogi unde Iisus Hristos a predicat si a dat invatatura. Urcam apoi pe Muntele Fericirilor. Pelerinajul continua catre Tabgha, unde s-a consemnat miracolul inmultirii painii si pestilor, apoi la Biserica lui Petru si in locul pescuirii miraculoase. Vom face si o calatorie pe Marea Galileii cu o replica a barcii de pe vremea lui Iisus. Dupa croaziera, vom vizita Biserica Buna Vestire si atelierul de tamplarie al lui Iosif. Continuam cu vizita la muntele Tabor, unde a avut loc Schimbarea la fata, apoi la raul Iordan.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie este partenerul tau, ca sa-ti spun ce fantezii intunecate are

foto

Ierihon – Marea Moarta – Ierusalim – Muntele Scopus – Muntele Maslinilor: prin Valea Iordanului mergem la Ierihon, cel mai vechi oras din lume, si Qumran, locul unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta. Daca vremea permite, facem baie in apa sarata, foarte bogata in minerale. Urcam la Ierusalim prin desertul Iudeii, pe la hanul Bunului Samaritean. Intram in Ierusalim prin portile Vechii Cetati. Pelerinajul la Ierusalim incepe urcand pe Muntele Scopus, apoi spre Muntele Maslinilor, unde a fost arestat Iisus, pana in locul unde s-a petrecut Inaltarea. Vizitam Grota Pater Noster (Tatal Nostru) si apoi vom avea parte de cea mai frumoasa vedere panoramica asupra orasului Ierusalim. Coboram la Gradina Ghetimani, Biserica Agoniei, Grota Tradarii si Mormantul Mariei.

Citeste si:  Patapievici sustine o conferinta despre expozitia "Freedom for Lazy People" de la ICR New York

foto

Ierusalim – Drumul Crucii – Golgota – Biserica Sfantului Mormant: vizita la scaldatoarea Bethesda, intrand prin Poarta Oilor, Biserica Sfanta Ana, Capela Biciuirii si parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 puncte in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Golgota si Biserica Sfantului Mormant.

foto

Locuri de vizitat se vor gasi cu nemiluita. Am cautat doar niste obiective pe care traseele turistice le cuprind cu sfintenie.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.