O zi libera!

Please select a featured image for your post

Ne trezim de multe ori gandindu-ne ca nu am mai avut o zi libera, cu adevarat libera, de foarte multa vreme. Mai mult, prinsi in mrejele cotidianului, uneori chiar nu facem nimic pentru a ne relaxa intr-adevar si a ne bucura de acele momente pe care le consideram libere, in week-end. Dar iata ca intr-una din zile seful e plecat de la serviciu, are cine sa iti tina locul, si te trezesti de dimineata cu dorinta arzatoare de a nu cobori din pat. Ei bine, soutia ideala e sa pui repede mana pe telefon, asta pana cand nu ti se trezeste si constiinta, si sa anunti ca esti putin bolnava azi. Dupa ce telefonul va fi dat, deja nu vei mai putea sa ajungi la serviciu, ca doar nu esti super-woman care se insanatoseste intr-o clipa, asa incat orice remuscare trebuie ascunsa bine intre cearsafuri si sa i se piarda urma.
Citeste si:  4 elemente-cheie pe care clientul TREBUIE sa le auda in vanzari !
Si uite asa ai o zi libera, doar pentru tine. Sotul e plecat de mult la serviciu, copii probabil la scoala, drept urmare toata dimineata e numai a ta sa te relaxezi si sa te bucuri. Sub nici o forma nu trebuie sa folosesti ziua libera, ce-i drept usor ilicit obtinuta, pentru a rezolva treburi pe care le ai de facut in ziua urmatoare. Toate la timpul lor. In primul rand, incepe-ti ziua cu o baie regeasca. Bucura-te de spuma si miresmele pe care le ai in baie de multa vreme dar pe care niciodata parca nu ai vreme sa le simti. Poti sta acolo chiar si o ora, ca doar nu ai nimic altceva care sa te preseze. Apoi, intoarce-te in pat sau pe canapea. I-ati ragazul de a-ti sorbi cafeaua altfel decat in fuga. Poti sa citesti un ziar sau o revista mondena pe internet, sa te mai uiti pe site-uri pe care nu ai intrat de luni de zile si mai ales poti sa..nu faci nimic.Daca te plicitseti totusi de a sta degeaba, caci se pare ca nu prea esti oisnuita cu activitatea asta, atunci poti sa o iei la pas prin oras. Ai fi uimita sa descoperi cate locuri si lururi noi au aparut de cand nu ai mai avut ragazul sa mergi pe strada si sa admiri. Poti intra chiar la o cafenea, sa bei un ceai si sa asculti muzica. Poti merge la shopping, desi plimbarea parca nu ar mai fi la fel cu cateva sacose in mana.
Citeste si:  Horoscopul lunii aprilie
Ceea ce cu siguranta trebuie sa faci insa intr-o astfel de zi libera e sa mergi in parc. Mai ales daca vremea e frumoasa, inarmeaza-te cu o carte pe care de mult doreai sa o citesti si alege o banca in parcul tau preferat. Poti sta acolo ore in sir, citind si simtind aerul proaspat al parcului, mirosul de iarba si ascultand chicoteli de copii veniti cu bunicii la joaca.
Citeste si:  Gigantii Salzburgului: Alpii si Mozart
Nu incerca sa te rupi de toata atmosfera asta decat in momentul in care simti ca relaxarea e totala. Si ca sa-ti reuseasca, incearca sa iti uiti telefonul mobil acasa si nici sa nu il verifici de indata ce te intorci. Acestea fiind realizate, cu siguranta vei uita cum a inceput de fapt toata ziua ta libera. Va fi un secret pe care il vei avea cu tine insati, amintindu-ti numai bucuria de a fi petrecut o zi cu propria persoana, in feluri in care nu ai mai facut-o de mult.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.