Obiective turistice Ucraina

Please select a featured image for your post

Ucraina, e o tara situata in Europa Orientala. Vecinii acestuia sunt: Rusia in nord-est, Belarus in nord, Polonia, Slovacia si Ungaria in vest, Romania si Republica Moldova in sud-vest si are iesire la Marea Neagra si Marea Azov. Peisajul tarii este superb si foarte variat, incepand cu Muntii Carpati, continuand cu privelistea Marii Negre si a statiunilor de pe coasta Crimeii. Capitala Ucrainei este la Kiev, cel mai mare oras al tarii si un important centru cultural, stiintific si industrial al Europei de Est. Orasul detine cateva din cele mai vechi lacasuri de cult din fostul spatiu sovietic, unele din acestea datand din sec XI. Manastirea Lavra Pecerska sau Lavra Pesterilor, e un loc de pelerinaj foarte popular si cuprinde ateliere de pictura, muzee, chilii, un Seminar Teologic si Academia de Teologie. Cea mai veche artera din oras este Bulevardul Khreschatic, de-a lungul acestuia putand fi vazute Piata Basarabiei, Piata Independentei, renumita datorita Revolutiei Portocalii, cu un mall gigantic si Ukraina Shopping Centre, Palatu Postei si Obeliscul construit cu ocazia celebrarii Ucrainei.
Citeste si:  Ultimul Zburator (2014) – in cinema din 7 februarie
Yalta e situat in Crimeea, pe coasta nordica a Marii Negre. Acesta a fost intemeiat pe ruinele unei colonii antice grecesti, de catre marinarii greci ce cautau un port natural si un tarm sigur. Orasul e inconjurat de munti si e strabatut de un golf cu ape cu adancimi mici. Aici se afla Palatul Massaandra, folosita ca resedinta de vara de catre Stalin, care frecventa acest loc destul de des.
Cernauti sau Chernivtsi, in ucraineana, e situat in nordul Bucovinei, pe cursul superior al Prutului, la poalele Carpatilor. Acesta e considerat a fi centrul cultural al vestului Ucrainei si al Romaniei deopotriva. Orasul a inceput sa se dezvolte in secolul XX devenind un important centru industrial. In oras exista o Universitate, un Institut de Cercetari Stiintifice si un Institut Medical. In centrul acestuia se afla Piata Principala cu cladirea Primariei, Muzeul de Arta, monumentul Schevchenko, Casa Germana si vechiul Oficiu Postal.
Citeste si:  Hai sa Kilipirim!
Principalele atractii turistice ale orasului sunt: Biserica Sf. Nicolae, Biserica Spiridonievskaya, Biserica Adormirea Maicii Domnului si a Craciunului, Monumentul Armatei Rosii, Vechea Curte de Justitie, Vechea Sinagoga ce gazduieste in prezent cinematograful, Muzeul Municipal, dedicat istoriei locale si istoriei naturale. Odessa e un oras ucrainean situat in nord-vestul Marii Negre si resedinta Regiunii Odessa. De asemenea reprezinta cel mai mare port maritim din Ucraina si o statiune turistica foarte populara. In sud-vestul peninsulei Crimeea, pe malul sud al golfului Akhtiarskaya, se afla orasul Sevastopol, un impresionant port natural.
Citeste si:  Globurile de Aur - lista castigatorilor
Orasul format dintr-un teren muntos, cu multe golfulete se remarca prin strazile Lenina si Bolshoi Morskoe. Principalele obiective turistice sunt: Rezervatia Arheologica Nationala Chersonisos, Muzeul Panorama, Catedrala Vladimirski si Monumentul Navei Scufundate. Cernobil, in traducere firul negru, e probabil cel mai cunoscut loc din Ucraina. Acesta se afla in nordul tarii, in regiunea Kiev, in apropiere de frontiera cu Belarus. Orasul a fost parasit in anul 1986 datorita exploziei nucleare a Centralei Atomoelectrice. Foarte multe dintre case nu sunt locuite si arata la fel ca cele locuite cu diferenta ca pe cele locuite se afla scrieri care declara ca proprietarul casei traieste acolo.
In prezent, acesta reprezinta o atractie turistica, multi turisti venind aici pentru a face tururi organizate prin orasul fantoma, prin aceste tururi putand obtine permise de acces.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.