Obiectivul unui CV

Please select a featured image for your post

In mod normal, CV-ul tau ar trebui sa fie menit sa atraga atentia angajatorului asupra faptului ca tu esti candidatul ideal pentru job-ul pe care ei il doresc ocupat. Ce trebuie sa intelegeti insa, este importanta pe care o are obiectivul pe care voi il treceti in CV ca fiind cel e care il urmariti in cautarea jobului. De ce e important sa avem un obiectiv foarte clar in CV-ul nostru? Pentru ca, asa cum am mai spus, CV-ul este modalitatea prin care ne facem publicitate in fata angajatorului. De aceea este foarte important ca in obiectivul CV-ului nostru sa trecem exact ceea ce el vrea sa auda. De exemplu, daca ai aplicat pentru postul de programator intr-o companie de software, nu e chiar ideal sa scrii ca obiectivul tau este sa gasesti un job care sa iti ofere satisfactii materiale. Un obiectiv care spune insa ca scopul tau este sa lucrezi ca si programator intr-o companie care incurajeaza si cultiva tinerele talente, CV-ul tau va fi cu siguranta citit mai cu atentie. De ce? Pentru ca asta vrea anagajatorul sa auda: ce ii poti tu oferi pentru ca afacerea lui sa mearga mai bine si datorita postului pe care il ocupi tu.
Citeste si:  Hai la festival la Muzeul Satului!
O abordare centrata pe sine si egoista a situatiei, de genul „imi doresc un loc de munca unde sa imi dezvolt abilitatile de programator”, iti va garanta respingerea din partea angajatorului. De ce? Pentru ca este interesat de ceea ce ii oferi tu, nu de aspiratiile tale personale. Cu alte cuvinte, obiectivul CV-ului tau trebuie sa sugereze: „Vreau exact jobul pe care il scoateti la concurs. Am inteles care sunt calitatile care sunt cele mai importante pentru dumneavoastra si sunt sigur ca le am pe toate. Vreau sa imi aduc contributia personala la dezvoltarea companiei”.
Citeste si:  Despre dragoste si demoni sovietici
Sa mintim? NU! Ci doar sa ne pliem pe cerintele angajatorului. Sa inventam calitati pe care nu le avem? NU! Ci doar sa le nuantam pe cele pe care le avem astfel incat sa coincida cu cele pe care angajatorul nostru le cauta. Va functiona? Cu siguranta! Pentru ca angajatorul isi doreste o persoana care sa fie disponibila sa indeplineasca cerintele pe care el le cere si stie ca tu esti acea persoana pentru ca i-ai specificat asta clar in obiectivul CV-ului tau.
In plus, conteaza foarte mult sa iti doresti sa lucrezi intr-o anumita companie au pe un anumit post, pentru ca se stie ca cele mai bune rezultate apar atunci cand munca este considerata o placere si nu o corvoada.
Citeste si:  Naked Press Conference la Eros Show 2009
Daca inca nu sunteti convins de importanta formularii unui obiectiv clar al CV-ului, sa luam un exemplu simplu: daca o tipografie doreste sa isi promoveze serviciile oferite unei firme mari, de renume, cum ar fi o banca, ii va prezenta modele de cecuri, formulare tipizate si anuare. Daca aceeasi tipografie se adreseaza unui client tanar si creativ, cum este o agentie de publicitate, ii va prezenta afise colorate, pliante si fluturasi. Atunci cand stim ca avem anumite aptitudini si ca putem face fata cu brio anumitor cerinte, e normal sa le transformam in obiectivul nostru si sa il facem pe angajator interesat de ele.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.