Olimpia Melinte, nominalizata la Premiile Goya!

Actrita Olimpia Melinte a fost nominalizata la renumitele Premii Goya, in Spania, la categoria “Revelatia Anului/ Mejor actriz revelacion”, pentru dublul rol din filmul Canibal, regizat de Manuel Martin Cuenca. Ceremonia spaniola similara Oscarului American va avea loc anul acesta pe 9 februarie, la Hotel Auditorium din Madrid.

Pelicula lui Manuel Martín Cuenca a fost nominalizata de catre Academia de Arte si Stiinte Cinematografice din Spania la 8 categorii, printre care: „Cel mai bun film”, „Cea mai buna regie”, „Revelatia anului – Olimpia Melinte”. Alaturi de Olimpia Melinte, la aceeasi categorie mai sunt nominalizate 3 actrite de origine spaniola: Belen Lopez, María Morales si Natalia de Molina.
Nominalizarea actritei romance Olimpia Melinte in cadrul premiilor industriei de film spaniole a fost asteptata de catre presa internationala, care a considerat ca Olimpia Melinte este descoperirea cea mai importanta pe care Manuel Martin Cuenca a facut-o pentru filmele sale si cea mai inspirata decizie de casting.

“M-a bucurat foarte mult vestea nominalizarii, cu atat mai mult cu cat stiu cat de greu este sa vii din alta tara si sa fii acceptat intr-o industrie de film straina, atat de puternica cum este cea spaniola. Am iubit cele doua roluri si am lucrat foarte bine cu echipa spaniola”, a declarat Olimpia Melinte.

Canibal, considerat unul dintre cele mai mari titluri internationale ale anului, a inceput circuitul festivalier in 2013, in cadrul Festivalului International de Film de la Toronto. Filmul o are in rolul principal pe actrita romanca Olimpia Melinte si prezinta povestea lui Carlos (Antonio de la Torre), un om singuratic, ciudat, iubit, insa, de toti locuitorii orasului Granada. Ceea ce putini oameni stiu despre el este ca nu se poate hrani decat cu femei fata de care nu se poate atasa emotional. Toate aceste lucruri se schimba in ziua in care o intalneste pe Nina, o femeie de origine romana, care isi cauta cu disperare sora geamana.

Citeste si:  Concert MEGADETH: reguli de acces, program si recomandari

„Filmul spune povestea uni om normal care ascunde un secret foarte mare, e un om simplu, un om oarecare pe care-l vezi pe strada, in metrou, pare a fi vecinul ideal, dar in clipa in care acest criminal ajunge sa iubesca lucrurile se schimba. Canibal ne vorbeste despre felul in care raul absolut ajunge sa iubeasca si ce se schimba daca atinge acest punct. De fapt nu e un thriller, e o poveste de iubire.”, spune Olimpia Melinte.

Pentru acest film, actrita, in varsta de 27 de ani, a invatat limba spaniola, a urmat cursuri de masaj si a fost nevoita sa se ingrase 10 kilograme.

„Am inceput sa filmam prima parte cu Alexandra, am repetat mult, am facut cursuri de masaj, m-am documentat si mi-am asezat viata interioara si imaginatia in asa fel incat sa serveasca scenariului. Am terminat de filmat in 3 saptamani prima parte, si apoi am inceput cu Nina unde a fost un pic mai complicat, m-am ingrasat 10 kilograme in doua saptamani si am luat-o de la zero cu pregatirile si repetitiile, a fost ca si cum o actrita noua ar fi venit pe set pentru a interpreta un rol. A fost o partitura grea, dar efortul a meritat din plin!”

Despre Olimpia Melinte
Olimpia Melinte s-a nascut la Iasi pe 7 noiembrie 1986. A urmat Colegiul de Arta „Octav Bancila” din Iasi, unde a debutat in rolul Wendla din „Desteptarea primaverii” de Frank Wedekind, sub indrumarea actorului Nicolae Ionescu. Acest rol i-a adus si premiul de „Cea mai buna Actrita” in cadrul „Olimpiadei Nationale de Arta Teatrala”, Timisoara 2005. A absolvit Facultatea de Arte „George Enescu” din Iasi, sectia arta dramatica, sub atenta indrumare a actorului Emil Coseru si a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul „Cele ce plutesc” in regia lui Mircea Daneliuc, in 2009. Rolul interpretat in acest film i-a adus doua nominalizari la Galele GOPO 2010, pentru „Cea mai buna actrita in rol principal” si pentru Premiul „Tanara Speranta”. A lucrat apoi cu regizoarea Luiza Parvu, pentru scurt metrajul „Draft 7”, film rasplatit cu premii speciale atat in tara cat si in strainatate. In 2011, Olimpia a fost aleasa dintre 250 de actrite pentru a interpreta rolul Luminitei din filmul „Sette opere di misericordia” regizat de Massimiliano si Gianluca de Serio, film pentru care a primit si Premiul pentru interpretare la Bobbio Film Festival, in Italia. Pelicula a obtinut numeroase premii la festivalurile internationale de film din lume ca Locarno, Annecy, Vilerupt sau Marrakech. In 2013 a fost aleasa pentru dublul rol in filmul Canibal, regizat de Manuel Martin Cuenca si filmat in Granda, si a jucat rolul principal din scurtmetrajul Luizei Parvu – „Start Anew World”, filmat in SUA. In toamna anului 2013, Olimpia Melinte s-a facut remarcata la Festivalurile de la Toronto si San Sebastian, prin dublul rol jucat in filmul „Canibal” (r. Manuel Martin Cuenca), co-produs de Tudor Giurgiu, care va putea fi vazut in curand si pe marile ecrane din Romania.

Citeste si:  Harrison Ford sufera pentru padurile tropicale

Trailer Canibal:

NOMINALIZARILE OBTINUTE DE FILMUL CANIBAL LA LA PREMIILE GOYA 2014

Cel mai bun film
– ’15 años y un día’
– ‘Caníbal’
– ‘La herida’
– ‘Vivir es fácil con los ojos cerrados’
– ‘La gran familia española’

Cel mai bun regizor
– Gracia Querejeta, ’15 años y un día’
– Manuel Martín Cuenca, ‘Caníbal’
– David Trueba, ‘Vivir es fácil con los ojos cerrados’
– Daniel Sánchez Arévalo, ‘La gran familia española’

Citeste si:  Cum "negociezi" cu Balantele?

Cel mai bun actor in rol principal
– Tito Valverde, ’15 años y un día’
– Antonio de la Torre, ‘Caníbal’
– Eduard Fernández, ‘Todas las mujeres’
– Javier Cámara, ‘Vivir es fácil con los ojos cerrados’

Revelatia anului
– Belén López, ’15 años y un día’
– Olimpia Melinte, ‘Caníbal’
– María Morales, ‘Todas las mujeres’
– Natalia de Molina, ‘Vivir es fácil con los ojos cerrados’

Cel mai bun scenariu adaptat
– ‘Alacrán enamorado’
– ‘Caníbal’
– ‘Todas las mujeres’
– ‘Zipi y Zape y el club de la canica’

Cel mai bun sunet
– ‘Caníbal’
– ‘La gran familia española’
– ‘La herida’
– ‘Las brujas de Zugarramurdi’

Cea mai buna imagine
– ’15 años y un día’
– ‘Caníbal’
– ‘Las brujas de Zugarramurdi’
– ‘New York Shadows’

Regie artistica
– ‘Alacrán enamorado’
– ‘Caníbal’
– ‘Las brujas de Zugarramurdi’
– ‘Zipi y Zape y el club de la canica’

Credit foto: Adi Bulboaca.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.