Oprescu vrea sa bage Bucurestiul in Cartea Recordurilor, de sarbatori

Cei mai mulţi Moşi Crăciun pe stradă, cel mai lung cârnat şi cel mai mare tort din lume sunt cele trei recorduri de Guinness Book pe care Bucureştiul va încerca să le doboare, în această iarnă, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Potrivit programului de sărbători pregătit de edili, pe 21 decembrie, 4.000 de Moşi Crăciun vor colinda străzile Capitalei şi vor împărţi copiilor jucării şi dulciuri. Recordul actual, consemnat de Cartea Recordurilor, este de 3.300 de Moşi.

Pe 27 decembrie, va fi preparat cel mai mare cârnat din lume, iar o zi mai târziu – cel mai mare tort. Oprescu nu a precizat dimensiunile acestora, însă, promite el, cârnatul ÅŸi tortul vor avea câţiva centimetri în plus faţă de recordurile la zi.

Citeste si:  Prima fata Bond musulmana

Costurile doborârii recordurilor vor fi acoperite de sponsori, în timp ce primăria va cheltui cinci milioane de lei din bugetele instituţiilor subordonate, pentru sărbătorile de iarnă.

Sâmbătă, 6 decembrie, în prima zi a sărbătorilor de iarnă din Bucureşti, va fi instalat şi iluminat, în Piaţa Unirii, un brad natural înalt de 17 de metri, a mai anunţat edilul-şef al Capitalei. Alţi cinci brazi vor fi instalaţi tot în zone centrale.

Citeste si:  Cum sa obtii promovarea

Bulevardele Capitalei vor fi luminate de 520.000 de becuri tip led şi de 168.000 de globuri luminoase. În Parcul Unirii va fi amenajat Oraşul lui Moş Crăciun, unde va fi instalată şi o scenă pe care vor cânta atât artişti cunoscuţi, cât şi copii. O astfel de scenă va fi şi în Parcul Tineretului.

Oprescu a mai promis că, tot de sărbători, cei mici vor fi plimbaţi prin Capitală de sănii cu roţi trase de cai lipiţani.

Sărbătorile organizate în Capitală vor aduce, însă, ÅŸi restricÅ£ii în trafic. ÃŽn intervalul 6 decembrie, ora 16.00 – 4 ianuarie, ora 16.00, traficul va fi restricÅ£ionat, tot în zona Bulevardului Unirii, între Bulevardul I. C. Brătianu ÅŸi Bulevardul Libertăţii. De asemenea, în perioada 31 decembrie, ora 21.00 – 1 ianuarie, ora 10.00, nu se va circula în zona Bulevardului Libertăţii, între Calea 13 Septembrie ÅŸi Bulevardul NaÅ£iunilor Unite. ÃŽntre 1 decembrie, ora 15.00 – 5 ianuarie, ora 7.00, traficul va fi restricÅ£ionat pe strada Edgar Quinet.

Citeste si:  Regizorul Almodovar face un nou film cu Penelope Cruz

Evenimentele de iarnă vor fi organizate de Primăria Capitală, prin instituÅ£iile de cultură subordonate – Centrul de Conservare ÅŸi Valorificare a TradiÅ£iei ÅŸi CreaÅ£iei Populare ÅŸi Centrul de proiecte culturale ArCuB.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.