Orase la inaltime

Please select a featured image for your post

Multi dintre noi isi doresc sa atinga cele mai inalte culmi, ale succesului sau chiar ale lumii. In vreme ce prima varianta e poate mai accesibila pentru cativa dintre noi, putini sunt aceia care reusesc sa urce pe culmile geografice si sa se poata lauda cu asta. Multi dintre noi viseaza la vacante extravagante, in locuri cat se poate de ciudate, insa doar cativa reusesc sa le realizeze. Desi poate parea imposibil, este totusi destul de simplu sa aveti o astfel de vacanta, la inaltime, fara prea mult efort. Daca pentru cei mai multi, inaltimi inseamna atuomat Himalaya, si respetiv un frig de iti ingheata oasele, ei bine aflati ca sunt si orase situate la inaltimi destul de mari in care va puteti bucura de o adevaratra vacanta. Mai mult, aceste localitati sunt chiar locuite de basitnasi, astfel incat nu va veti simti niciodata singuri in aceste varfuri de lume.
Citeste si:  Independenta financiara
Orasul situat la cea mai mare altitudine din lume este Potosi, in Bolivia. Asezat la nu mai putin de 4,090 m altitudine, localitatea te va intampina cu privelistile „muntilor bogati”, cum mai sunt numiti muntii Cerro de Potosi pentru ca se spune ca ar fi in totoalitate din argint. Aproape 135 de mii de locuitori isi desfasoara activitatea aici si locul este unul cat se poate de potrivit pentru o vacanta de neuitat. Al doilea oras pe lista destinatiilor la inaltime e Laya, din Bhutan. Asezat la 3840 de metri altitudine, orasul este foarte aproape de granita cu Tibetul, fiind in acelasi timp unul dintre cele mai izolate locuri din lume. Cea mai mare parte a anului, orasul este complet inaccesibil, asa ca pentru pasionatii de yoga este locul perfect.
Citeste si:  Munca in strainatate (partea a II-a)
Al treilea in ordinea inaltimii este orasul Quito din Ecuador, la 2,850 m altitudine si la 22 de km distanta de ecuator. Flancat de muntii Anzi, orasul infatiseaza o priveliste de nuitat caci poti vedea cu ochiul liber unul dintre ultimii vulcani activi din lume, Pichincha. Putin mai jos, la 3,500 m altitudine, capitala Boliviei, La Paz, are apropae un milion de louitori. Obiectivele turistice sunt probabil cele mai importante aici, in primul rand ruinele Tiahuanacu si mai apoi lacul Titicaca. La o inaltime de 2,946m, Principatul Andorra este un alt loc in care nu numai ca va veti simti „la inaltime” dar veti putea sa skiati si sa va bucurati o perioada mai mare din an de frumusetile iernii. Avand o suprafata de numai 470 de km patrati, Andorra este astfel una dintre ce le mai populare destinatii europene, aflandu-se in muntii Pirinei.
Citeste si:  Anatomia unei obsesii erotice
Pe locul sase in topul nostru, Assekrem, un orasel din Algeria. Se afla la o altitudine de 2,728 m si se poate lauda cu privelistile oferite de muntii Atakor. In cele din urma, pe locul sapte, Machu Pichu celebrul oras disparut al incasilor construit in secolul al cinsprezecelea. Aflat la 2,430 m altitudine, orasul face parte din patrimoniul UNESCO si este proabil una dintre cele mai celebre locatii de vacanta din Peru si din lume. Iata asadar ca daca o vacanta extrema va tenteaza, variantele sunt mai mult decat numeroase. Daca doriti sa fiti la inaltime si, la propriu, cu capul in nori..bifati pe lista destinatiilor preferate si cateva dintre acestea.


4 Comentarii
  1. Am fost la cetate la Sighisoara, mu este altitudine foarte mare dar ofera privelisti para ar fi vederi.
    Este usor de ajuns , mai ales ca in cetate este permis accesul si cu masina mica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.