Oslo

Please select a featured image for your post

Oslo este capitala Norvegiei si este situata in capul fiordului Oslo. Pe teritoriul orasului sunt 40 de insule, cea mai mare fiind Malmaya si 343 lacuri, cel mai mare fiind Maridalsvannet. Oslo este un oras al paradoxurilor, pe de o parte aici se gasesc cele mai luxoase restaurante si hoteluri din Peninsula Scandinavica iar pe de alta parte se afla locuri din cele mai salbatice. Patinoarul artificial deschis pe timp de iarna, este un loc foarte cautat de turisti. Acesta se afla in apropiere de Universitate si de Teatrul National. Primaria din Oslo se afla in centrul orasului, in apropiere de strada principala, oferind o superba priveliste asupra fiordului Oslo, impanzit cu numeroase ambarcatiuni, vase de croaziera, feriboat-uri si vase de pescuit. Aici se decerneaza in fiecare an Premiul Nobel. Tot pe strada principala se afla si Guvernul, Parlamentul si Palatul Regal. Capitala norvegiana cuprinde numeroase obiective precum muzee, parcuri si cladiri deosebite prin dimensiune si arhitectura.
Muzeul Munch gazduieste operele faimosului pictor norvegian Edward Munch iar Muzeul Kon Tik are expusa pluta lui Tor Heyerdahl si artefacte din Insula Pastelui.
Muzeul de ambarcatiuni Vikinge, detine pe langa duua barci vichinge de 900 de ani si artefacte vikinge si o incapere funerara cu schelete vechi.
Citeste si:  Campanii pentru libertate si un concert Toulouse Lautrec la Animusic Night
Castelul Akershus, este un castel medieval construit in 1299 si e situat in centrul orasului. acesta e deschis publicului iar in interiorul sau se afla si doua muzee pe tema istoriei militare a Norvegiei.
Caterdrala Nidaros, este un simbol al regalitatii norvegiene, fiind cea mai mare cladire ridicata in evul mediu in Peninsula Scandinava.
Citeste si:  Caderi... de apa la Cascada Cailor
Fortareata Akerhus, e un castel vechi construit cu scopul de a apara capitala de pericolele externe.
Oslo e locul perfect pentru pasionatii de sporturi de iarna, avand sute de km amenajati pentru traseele de ski si opt partii alpine. Trambulina de ski Holmen, se afla in partea de vest a orasului, avand o vedere panoramica asupra orasului. Aici se afla si cel mai vechi muzeu de ski din lume, deschis in 1923. Capitala Norvegiei este unul dintre orasele maritime de top, in timpul sezonului fiind acostate la chei numeroase vase de croaziera. Plajele orasului sunt superbe si au cea mai curate apa din Norvegia.
Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum conduci un colectiv
Norvegia este recunoscuta pentru specialitatiile culinare pe baza de peste, heringi sau fructe de mare. Nu trebuie sa parasiti aceasta tara fara a gusta din carnea de ren, �©lan, cerb sau cocos de munte. Cei ce doresc sa viziteze Oslo, trebuia sa stie ca acesta face parte dintre primele trei cele mai scumpe orase din Europa alaturi de Londra si Copenhaga, insa ajunsi aici cu siguranta nu vor regreta alegerea facuta.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.