PREMIERE, INVITATI SPECIALI SI FILME PENTRU COPII LA DRACULA FILM FESTIVAL

Programul celei de-a treia editii a Dracula Film Festival, care va avea loc in perioada 7 – 11 octombrie la Brasov, este unul extrem de ofertant: filme in premiera nationala, o retrospectiva in memoriam Wes Craven, un master class sustinut de compozitorul Simon Boswell si filme fantasy pentru cei mici in sectiunea Copiii Fantastici.

Cel mai socant si amuzant film al acestei editii se numeste Bunny the Killer Thing (R. Joonas Makkonen, 2015) si este o comedie neagra plina de blestematii, care sfideaza cu elan limitele bunului simt si ale credibilitatii. Bunny the Killer Thing a castigat premiul pentru Cel mai bun film la Nocturna Madrid International Fantastic Film Festival si va rula in prezenta regizorului Joonas Makkonen, in premiera nationala, la DFF.

The Witch (R. Robert Eggers, 2015), un film inspirat de folclorul american despre vrajitoarele din Salem, este o revizitare radicala si extrem de eficienta, admirata deopotriva de fanii genului si de criticii de film. Pentru The Witch Robert Eggers a castigat premiul de regie la Sundance 2015.

Citeste si:  Zodiac arboricol

O alta premiera, in afara competitiei, este si The Visit (R. M. Night Shyamalan, 2015), care ne spune povestea terifianta a doi frati trimisi la ferma izolata a bunicilor din Pennsylvania. Odata ce copiii descopera ca bunicii lor sunt implicati in ceva profund tulburator, realizeaza ca sansele de a se intoarce acasa scad dramatic.

In sectiunea Masters of Horror sunt programate 3 filme in memoriam Wes Craven: Shocker(SUA, 1989), Oamenii de sub scara/ The People Under the Stairs (SUA, 1991) si Zbor de noapte/ Red Eye (SUA, 2005).

Citeste si:  Kate Moss se marita

Simon Boswell, compozitor britanic de muzica de film, nominalizat la premiile BAFTA, este unul dintre invitatii speciali ai festivalului si va sustine un master class vineri 9 octombrie, de la ora 19.00, la Cinemateca Patria, care va fi urmat de la ora 20.00 de proiectia filmului super cult si psihedelic Santa Sangre, regizat de genialul Alejandro Jodorowski, a carui coloana sonora este compusa de Boswell. Dupa proiectie va avea loc o sesiune de Q & A cu Simon Boswell.

In cadrul sectiunii Copiii Fantastici vor rula sambata si duminica filmele de animatie Cei sase supereroi/ Big Hero 6 (SUA, 2014) si Cenusareasa/ Cinderella (SUA, 2015), ambele productii ale studiourilor Walt Disney.

In deschiderea festivalului, miercuri, 7 octombrie, va fi proiectata in avanpremiera nationala animatia lui Genndy Tartakovsky Hotel Transilvania 2/ Hotel Transylvania 2 (SUA, 2015), care va fi reluata duminica, 11 octombrie, ora 11.00, la Cinema One, in prezenta unora dintre cei au realizat dublajul in limba romana: actorii Claudiu Bleont, Gabriel Spahiu, Anca Sigartau, Tamara Roman, Gabriel Costin, Cristi Neacsu, precum si scriitorul si jurnalistul Marius Chivu.

Citeste si:  Cariera de succes pentru femei

Cea de-a treia editie a Dracula Film Festival va avea loc intre 7 si 11 octombrie, in Brasov, la Teatrul Sica Alexandrescu, Cinena One, Cinemateca Patria si Sala Patria.

Dracula Film Festival este un festival competitional – in cadrul caruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy – si are 3 sectiuni: competitie lungmetraj international, competitie scurtmetraj international si competitie scurtmetraj romanesc (DFF este singurul festival din Romania de acest gen care are o competitie de scurtmetraj).


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.