Papa Benedict al XVI-lea refuză orice deschidere a Bisericii faţă de cei care se recăsătoresc

Papa Benedict al XVI-lea a refuzat duminică orice deschidere a Bisericii în privinÅ£a „chestiunii dureroase” a oamenilor divorÅ£aÅ£i care se recăsătoresc ÅŸi a reafirmat „fermitatea principiului indisolubilităţii căsătoriei”, relatează AFP.

Suveranul Pontif, aflat în prima sa vizită în Franţa, a rostit o predică la Lourdes, în faţa episcopilor şi cardinalilor.

„Biserica, ce nu se poate opune voinÅ£ei lui Cristos, menÅ£ine ferm principiul indisolubilităţii căsătoriei”, a declarat Benedict al XVI-lea făcând aluzie la catolicii care divorÅ£ează ÅŸi se recăsătoresc, cărora le este interzisă comuniunea în timpul slujbei.

Citeste si:  Cele sapte pacate capitale ale zodiilor

Benedict al XVI-lea a spus însă că Biserica trebuie să-i înconjoare „cu cea mai mare afecÅ£iune pe cei ÅŸi cele care nu reuÅŸesc să respecte” acest principiu, recunoscând că este vorba despre o „chestiune deosebit de dureroasă”.

Papa a subliniat că „nu se pot admite, prin urmare, iniÅ£iative care vizează binecuvântarea uniunilor ilegitime”, în condiÅ£iile în care în unele parohii franceze preoÅ£ii propun binecuvântări pentru divorÅ£aÅ£ii recăsătoriÅ£i în FranÅ£a.

Citeste si:  Statuia lui Iisus Hristos Mantuitorul (Cristo Redentor)

„De mai multe decenii, legile au relativizat în diferite ţări natura celulei primordiale a societăţii”, a spus Papa cu regret, referindu-se la cuplu ÅŸi familie, „soclul pe care stă întreaga societate” ÅŸi care „se confruntă astăzi cu adevărate vijelii”.

„Uniunea stabilă dintre un bărbat ÅŸi o femeie nu mai este, în spiritul unora, modelul de referinţă al angajamentului conjugal”, a constatat Papa cu regret.

Citeste si:  Unde mergem diseara? 30 iunie - 3 iulie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.