Parada de trasuri, masini de epoca si 200 de artisti la evenimentul „PROMENADA OPEREI”, editia 2013

Promenadei Operei, concertul in aer liber care atrage anual mii de oameni, va avea loc sambata, 24 august, de la ora 20.30, pe esplanada Operei Nationale Bucuresti (ONB), accesul la eveniment fiind gratuit.

Anul acesta, Opera Nationala Bucuresti va organiza in premiera in cadrul evenimentului o parada de trasuri si masini de epoca si va dezvalui totodata noile proiecte ale institutiei in stagiunea 2013-2014, prezentand fragmente din operele care vor intra in repertoriul permanent, alaturi de pagini muzicale cunoscute publicului.

Printre cei aproximativ 200 de artisti care va vor insoti la Promenada se numara invitati speciali care activeaza in strainatate – tenorul Alexandru Badea (Austria) si mezzo-soprana Polina Garaeva (Rusia), laureata a Concursului International de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, organizat de ONB, precum si artisti din tara – dirijorul Cristian Sandu, soprana Irina Baiant, de asemenea laureata a Concursului sus-mentionat, tenorii Cristian Mogosan si Virgil Profeanu, alaturi de solisti binecunoscuti ai Operei Nationale Bucuresti, printre care si baritonul Serban Vasile, care va debuta in curand la Metropolitan Opera din New York. Acestei echipe solistice de exceptie i se adauga membrii Orchestrei si ai Corului institutiei. Amfitrionul evenimentului va fi Catalin Sava.

Citeste si:  TAKUMI KATO, cel mai la moda percutionist japonez, pentru prima oara in Romania, pe 25 noiembrie

Evenimentul, ajuns la cea de-a VII-a editie, se inscrie in suita de manifestari menite sa ofere bucurestenilor nu numai o varianta de petrecere a timpului liber, dar si sansa de a asculta un gen muzical de inalta tinuta artistica intr-o atmosfera familiara. Spectatorii se vor bucura de fragmente cunoscute din Dama de pica si Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, Aida si La Traviata de Giuseppe Verdi, Faust de Charles Gounod, Tosca de Giacomo Puccini s.a.

Citeste si:  Budapesta in doua zile si jumatate

Printre premierele din stagiunea 2013-2014, ale caror fragmente sunt incluse in programul artistic al concertului, se numara opera verdiana Otello, spectacol care va fi prezentat intr-o noua montare in zilele de 6 si 9 septembrie 2013, in cadrul Festivalului International „George Enescu”, in regia artistei de origine bulgara Vera Nemirova, precum si opera Rigoletto, care incepand cu primavara anului 2014 va fi prezentata intr-o noua viziune, apartinand celebrului regizor australian Stephen Barlow.

Citeste si:  Organizeaza-ti banii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.