Partidul Republican a cheltuit 150.000 de dolari pentru hainele si machiajul lui Sarah Palin

Partidul Republican american a cheltuit 150.000 de dolari (circa 116.000 euro) pentru îmbrăcămintea şi machiajul lui Sarah Palin, candidata la vicepreşedinţie a lui John McCain, potrivit site-ului Politico, citat de AFP.

Principala organizaţie de strângere de fonduri a republicanilor a cheltuit zeci de mii de dolari în marile magazine de lux din St. Louis, New York şi Minneapolis, a informat marţi seara site-ul Politico. Suma de 4.716,49 de dolari a fost cheltuită pentru coafură şi machiaj în luna septembrie, potrivit sursei citate. Aceste cheltuieli nu figurau în conturile partidului înainte de numirea, în luna august, a guvernatoarei statului Alaska drept candidată la vicepreşedinţia americană.

Citeste si:  Golf si Pop Art

Tracy Schmitt, purtătoare de cuvânt a tandemului McCain-Palin, a dat asigurări că practica a fost dintotdeauna ca „hainele în care s-a investit să fie donate unei organizaÅ£ii de caritate după campanie”.

„ÃŽn contextul problemelor vitale cu care se confruntă Å£ara este incredibil că pierdem timpul discutând despre pantaloni ÅŸi bluze”, a punctat Schmitt.

O altă purtătoare de cuvânt, Maria Comella, „a refuzat să ofere detalii cu privire la aceste cheltuieli ÅŸi la motivele pentru care a fost nevoie să fie cheltuiÅ£i atâţia bani”, potrivit Politico. Echipa de campanie republicană „nu comentează deciziile strategice cu privire la modul în care sunt cheltuite resursele financiare”, a explicat Comella pentru Politico.

Citeste si:  Concertul ANDREA BOCELLI isi schimba data si se muta la Romexpo!

Două magazine de haine pentru copii figurează pe lista cheltuielilor, „sugerând că 295 de dolari au fost cheltuiÅ£i pentru a-l îmbrăca pe cel mai mic membru al familiei Palin cu ocazia campaniei”, adăugă Politico referindu-se la al cincilea copil al candidatei la vicepreÅŸedinÅ£ie, care s-a născut în aprilie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.