Pasiunea pentru job

Cum ar fi daca te-ai trezi intr-o dimineata si ai afla ca toata lumea va avea acelasi salariu si bonusuri indiferent de job-ul ales? Probabil ti-ai zice „Daca e asa, atunci pot foarte bine sa-mi aleg o meserie care chiar sa-mi placa”.

Din pacate, tendinta normala de altfel, este sa ne alegem locul de munca, gandindu-ne nu la pasiuni, nu la afinitati, ci la situatia materiala pe care el ne-o aduce. Insa cei care au un loc de munca placut si o meserie care le face placere sunt mult mai fericiti atat in viata profesionala, cat si in cea personala. Cariera pe care ti-o alegi ar trebui sa se potriveasca nu numai cu abilitatile si deprinderile, ci si cu pasiunile si interesele tale.

Ce-ti place sa faci? Cum iti petreci timpul liber? Unde iti petreci timpul liber? Raspunsul la aceste intrebari te poate ajuta sa-ti gasesti pasiunea. Dar este oare posibil sa incluzi activitatile tale preferate intr-o anumita cariera? Raspunsul e DA. Una dintre prioritatile tale, atunci explorezi posibilele cariere, este sa cauti job-uri care iti permit sa-ti folosesti pasiunile.

Citeste si:  Don Juan de Cove

Probabil ca primele locuri de munca nu iti permit sa-ti valorifici pasiunile, insa pe masura ce inveti si capeti experienta, vei gasi, cel mai adesea intamplator, acele activitati care iti fac placere si acele domenii care te pasioneaza cu adevarat. Fiecare experienta va adauga vietii tale o noua dimensiune, fiecare experienta te va ajuta sa-ti descoperi pasiunea si sa-ti formezi imaginea carierei ideale.

Inca din copilarie traim nenumarate episoade care ne atrag atentia catre un anumit domeniu si care ne fac sa ne dorim anumite lucruri de la viata. Dintre copiii care au vazut, in copilarie, aselenizarea, in direct la televizor, multi si-au dorit sa fie astronauti. Putini au reusit, fie din cauza posibilitatilor limitate, fie din cauza ca, pe masura ce au crescut, au fost martorii sau protagonistii altor intamplari care i-au atras catre alte domenii, mai accesibile. Poate ca la 10 ani ai facut parte din corul scolii si ti-ai dat seama ca te atrage muzica. Poate ca la 15 ani ti-ai vizitat bunica la spital si ti-ai dat seama ca vrei sa fii medic. Cu cat iti dai seama mai devreme care este pasiunea ta, cu atat ai mai multe sanse sa o urmezi.

Citeste si:  "HANGITA"

Una dintre cele mai mari bariere in calea indeplinirii viselor tale este parerea celorlalti. Multi iti vor spune ca nu poti sa ai o cariera adevarata intr-un anumit domeniu sau ca n-ai putea niciodata sa traiesti din asa ceva. Sa presupunem ca un copil are o pasiune pentru skateboard, pentru role sau ciclism. Parintii au ajuns la limita rabdarii si s-au saturat sa-si cheltuiasca toti banii pe ultimele aparitii in domeniu. Dar ei nu se gandesc ca tot timpul si toti banii investiti in pasiunea copilului pot da roade, peste ani. Pana la urma e nevoie de oameni care sa creeze si sa produca role si skateboard-uri, de oameni care sa le vanda si sa organizeze evenimentele sportive.

Citeste si:  Unde calatoresc zodiile?

Din orice pasiune a unui tanar, se poate naste o meserie si o cariera frumoasa. Cel mai important este sa iei o decizie informata, sa evaluezi corect si, mai ales, realist informatiile pe care le detii, precum si talentul tau in domeniul care te pasioneaza.


Un comentariu
  1. Felicitari pentru articol! tema este frumoasa si este excelent aleasa, in special pentru cateva categorii sociale-tinerii de 30 de ani, care au trait si in comunism si in perioada post decembrista si care, nu prea au avut de unde alege, fetelor si femeilor chiar pana la 60 de ani etc.Sunt multe tinere care au pasiuni, dar aleg un …job la stat, fiindca e mai sigur. Total eronat. Sunt nemultumiri si frustrari care, in timp, se aduna si dau nastere la complicatii.Sau femeile intre 30 si 60, unele care au lucrat toata viata, dupa cum ele insele spun, in acelasi loc, dar au uitat cine sunt si ce vor.Pentru aceste categorii, chiar exista speranta. Le trebuie curaj sau incurajari din partea apropiatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.