Pelicula „Amintiri din Epoca de Aur” a fost bine primita de publicul de la Cannes

„Amintiri din Epoca de Aur”, colajul de filme scurte regizate, printre alÅ£ii, de Hanno Höfer ÅŸi Cristian Mungiu, a fost bine primit de publicul aflat în sală la premiera de marÅ£i, la Festivalul de la Cannes, după cum a mărturisit, pentru NewsIn, Höfer, la câteva minute după terminarea proiecÅ£iei.

„Publicul a reacÅ£ionat bine. Nu ÅŸtiu să vă spun acum dacă vom câştiga. Acesta este un lucru care mă interesează, dar nu mă preocupă momentan”, a mai spus Höfer.

Alături de Hanno Höfer şi Cristian Mungiu, ceilalalţi regizori care au contribuit la această peliculă sunt Oana Uricaru, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu.

Fiecare film al „Amintirilor din Epoca de Aur” prezintă o poveste legată de România ceauÅŸistă, prin ochii unor personaje „racolate” din rândul oamenilor obiÅŸnuiÅ£i.

Reprezentanţii Mobrafilms, producătorul peliculei, au declarat, marţi, pentru NewsIn, că drepturile de difuzare în Franţa au fost cumpărate de distribuitorul francez Le Pacte şi se poartă discuţii cu alţi distribuitori pentru alte pieţe.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 2-8 septembrie

Drepturile de difuzare în SUA a peliculei „Amintiri din Epoca de Aur”, unde filmul va rula din 2010, au fost deja cumpărate de distribuitorul independent IFC Films înainte de intrarea în competiÅ£ie. „Amintiri din Epoca de Aur”, va avea premiera în România pe 29 mai, în deschiderea Festivalului InternaÅ£ional de Film Transilvania (TIFF).

Tot la categoria Un Certain Regard concurează ÅŸi filmul „PoliÅ£ist, adjectiv”, regizat de Corneliu Porumboiu, care a avut premiera la Cannes vineri. Åži filmul acesta a fost apreciat de publicul aflat în sală la premiera de vineri, din cadrul Festivalului de la Cannes, după cum a mărturisit, pentru NewsIn, regizorul. „Poate că este o părere subiectivă, dar de vreme ce nu a ieÅŸit nimeni din sală ÅŸi lumea a aplaudat la sfârÅŸit, îmi place să cred că am avut succes”, a adăugat, pe un ton glumeÅ£, Porumboiu.

Citeste si:  Principalele atractii turistice ale Boliviei

„PoliÅ£ist, adjectiv”, cel mai nou film al lui Corneliu Porumboiu, prezintă povestea unui tânăr poliÅ£ist din provincie, care îşi pierde încrederea chiar în legile pe care trebuie să le aplice. Protagonistul peliculei este DragoÅŸ Bucur, care joacă alături de Vlad Ivanov ÅŸi Cosmin SeleÅŸi.

Printre celelalte filme care vor concura la categoria Un Certain Regard se numără „Mother”, regizat de Bong Joon-ho, „Irene”, regizat de Alain Cabalier, „Demain des l’aube” al lui Denis Derecourt, „Le Pere de mes enfants” de Mia Hansen-Love, „Tales in the darkness” de Nikolay Khomeriki, „Eyes wide open” al Paulei Weimen-Kelman, „Samson et Delilah” de Warwick Thornton, „The Silent army” de Jean Van De Velde ÅŸi „Air doll” de Hirokazu Koreeda.

Citeste si:  Modelele tinerilor de azi

Tot marÅ£i a avut premiera la Cannes ultimul film regizat de spaniolul Pedro Almodovar, „Los Abrazos rotos” („Broken Embraces”), cu Penelope Cruz, Jose Luis Gomez, Lluis Homar ÅŸi Ruben Ochandiano în distribuÅ£ie. Pelicula, care este în competiÅ£ie pentru marele premiu al festivalului, Palme d’Or, prezintă povestea unui bărbat care ÅŸi-a pierdut, în urma unui accident de maÅŸină, vederea, dar ÅŸi pe femeia vieÅ£ii lui, Lena. Este o poveste despre dragoste dominată de fatalitate, gelozie ÅŸi trădare.

Cea de-a 62-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes a fost deschisă oficial miercuri seara şi se va încheia pe 24 mai.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.