Pentru ultima oara putem sa spunem: Ne vedem la Scorpions!

Principalul motiv pentru care merg la concertul celor de la Scorpions din data de 9 iunie, la Zone Arena, in cadrul turneului de adio “Get Your Sting And Blackout World Tour”, este deschiderea in muzica pe care mi-au oferit-o cand aveam 9 -10 ani. Nu pot sa nu spun “multumesc” si “la revedere” unor oameni care m-au facut sa dau banii pe casete cu rock, sa vreau sa invat engleza ca sa traduc versurile si sa incerc sa ma definesc ca stil in muzica. Ma duc la Scorpions pentru ca nu pot sa ratez a doua oara aceasta trupa. Si a treia oara nu o sa mai am ocazia.

La inceputul anului 1990 Wind of Change era una dintre cele mai tari piese auzite vreodata de mine.
Sa nu credeti ca azuzisem foarte multe. Pe vremea comunismului cand auzeam “muzica straina la radio” o chemam pe mama, sa vina sa asculte. Era un eveniment. Imediat dupa revolutie,ne-am trezit ca muzica straina e data des, ca puteam sa ascultam altceva decat laude la adresa partidului si conducatorului.
Imaginati-va o lume in care turcismele, fake-urile si lipsa valorilor comerciale erau cele mai bune lucruri. Eram cu totii avizi de orice, strain sa fie, colorat sa fie, cu scris sa fie, de preferat “cauciucat”. In toata aceasta lume a aparut muzica. Si din toata muzica, Scorpions facea nota discordanta cu aceasta piesa.

Citeste si:  Salto Angel, cea mai inalta cascada din lume

In oracole era obligatoriu sa treci ce muzica asculti, ce formatie iti place, ce cantaret sau cantareata iti erau pe plac. Urcai in ierarhia anumitor grupuri automat sau erai dat afara si considerat paria in secunda 2 in functie de “ce erai”. Erai rock-er, dépêche-er sau erai rap-er. Scorpions cu Wind of Change e una dintre formatiile care m-au indreptat catre prima optiune si care adunau multe “idem 2” in aceste caiete.

Citeste si:  Ce-ti influenteaza cariera

Videoclipul, acele artificii pe care toata lumea le tine in mana, erau ceva ce nu mai vazusem si nu credeam ca se intampla. O mare de oameni care asculta acea trupa, pe un stadion intreg, a fost primul impact pozitiv cu ceea ce avea sa inseamne “democratia”. Toate acestea erau primele semne ale occidentului, ceva ce aproape ca nu intelegeam. Nu intelegeam nici de unde stiu toti oamenii aceia engleza (cand noi toti stiam putintica rusa), nici de unde luasera toti artificii, nici de unde avea Klaus Meine sapca. Si nici pantaloni de piele nu mai vazusem. Nu va mai spun ca melodicitatea si orchestratia erau ceva aproape neasteptat. Da, stiu, o sa imi spuneti ca ati ascultat muzica buna la mag, pe banda. Insa nu toti am fost asa norocosi sa stiti. Eu n-am fost printre cei norocosi.

Citeste si:  Horoscopul lunii martie

Nu o sa bat moneda mai mult de atat pe impactul social al acestei melodii, ca nu e cazul.

Scorpions se retrage si sincer, ma bucur nespus ca am fost printre cei selectionati sa intram in turneul de adio. Asa ca, nu imi ramane decat sa va spun ca trebuie sa va luati bilete.

Biletele se gasesc in toata tara la Librariile Adevarul si in magazinele Diverta. In Bucuresti biletele sunt disponibile in toata reteaua BILETOO.ro, respectiv Magazinul BILETOO.RO din Magazinul Unirea (parter, intrarea de langă McDonald’s), Sala Palatului, Libraria Eminescu, Magazinul Victoria, Magazinul Muzica, Palatul Naţional al Copiilor, Staţia de Metrou Unirii 1.


Si nu uitati, ca impreuna cu ProjectEvents va oferim 2 bilete la concert, in cadrul unui frumos
CONCURS

Ne vedem la Scorpions! E ultima oara cand putem sa spunem asta!


Un comentariu
  1. Da, o sa ma duc si eu. Uitasem de \”componenta sociala\” a melodiei si nu stiu daca ati vazut, dar in clip sunt si imagini de la revolutia noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.