Peru, leaganul civilizatiei Incase

Please select a featured image for your post

Peru, oficial Republica Peru e situata in vestul Americii de Sud. E invecinata cu Ecuador si Columbia in nord, cu Brazilia la est, cu Bolivia la sud-est, cu Chile la sud si are iesire in partea vestica la Oceanul Pacific.
Aceasta cuprinde trei mari unitati geografice: campia de coasta, o fasie ingusta de terenuri joase cu aspect desertic si Sierra, alcatuita din lanturile muntoase ale Muntilor Anzi cu altitudini de peste 4000 m. Lima este capitala tarii si cel mai mare oras al acesteia. Orasul este principalul centru economic, finanaciar, comercial si cultural al tarii. Supranumit si orasul regilor, acesta a fost de-a lungul a mai multor secole cel mai influent oras din America de Sud, iar in prezent atrage turisti de pretutindeni datorita arhitecturii si muzeelor sale, a vietii de noapte si a scenei musicale puternic reprezentata. Catedrala din Lima, e inconjurata de 12 capete, una din aceasta adapostind ramasitele conchistadorului. Interiorul e decorat cu crucifixuri, coloane si candelabre, iar altarul dedicat Sf. Toribio de Mogrovejo impresioneaza prin frumusetea sa.
Citeste si:  Zodiile si Revelionul
Plaza San Martin, e una din cele mai mari si mai frumoase piete din Lima, a carei arhitectura a fost puternic influentata de stilul frantuzesc. Fortaleza del Real Felipe, e un fort cu ziduri de piatra in forma pentagonala, construita pentru apararea impotriva piratilor.
Alameda Chabuca Granda, e piata cu trei amfiteatre unde au loc concerte cu muzica creola. De aici se pot vedea statia de tren abandonata, catre Cerro San Cristobal sau catre resedintele coloniale. Arequipa, e cel de-al doilea oras ca marime din Peru fiind supranumit Orasul Alb, deoarece e construit din piatra alba extrasa din lava vulcanilor ce-l inconjoara. In apropiere de acesta se afla Valea Colca, cu unul din cele mai adanci canioane din lume. Zona muntoasa, in special partea Huaraz-ului, denumita si Elvetia peruviana, e foarte pitoreasca datorita lacurilor glaciare si a varfurilor inzapezite. Rezervatia Tambopata-Candamo, detine cea mai bogata biodiversitate din lume, flora si fauna cuprinzand peste 2000 de tipuri de flori, 1000 de pasari si 900 de fluturi.
Citeste si:  Compatibilitate Rac cu celelalte zodii
Machu Pichu, orasul pierdut al incasilor se afla in Urubamba Valley, fiind un loc impresionant datorita peisajelor sale si marturiile civilizatiei incase. Aici pot fi vazute temple de granit si calcar, stanci, apeducte si zone de un verde unic.
Cuzco, vechea capitala a Imperiului Incas, e numit si capitala arheologica a Americilor. In orasul sacru, cladirile sunt construite de incasi acum cinci secole. O vizita in acest oras poate incepe cu Piata Principala, un loc important in istoria tarii sau cu Catedrala
ce dateaza din 1664 si gazduieste o colectie de piese din aur si argint din perioada coloniala. Charoca Church, e considerata ca fiind una din cele mai reusite exemple de arhitectura baroca din America de Sud. Alte atractii turistice sunt: Sacsayhuaman, veche fortareata militara, Tambo Machay si baile incase. Puno, capitala folclorica a tarii, situata la o altitudine de 3860 m, e locul unde se afla lacul Titicaca, lacul situat la cea mai mare altitudine din lume. Aici se afla insula Amanati, situata la 3812 deasupra nivelului marii, care gazduieste situri arhelogice impresionante iar locuitorii sai, indienii Yatiri, citesc si acum in frunze de coca.
Citeste si:  Let's make the best of it ! Sau cum gustam dulceata ultimului nivel
Pentru a ajunge pe Insula Taquile trebuie urcate 600 de scari de piatra, insa merita tot efortul deoarece ofera privelisti minunate asupra lacului Titicaca si a muntilor din jurul acestuia. Desenele din Nazca, sunt considerate una din cele mai mari enigma ale lumii. Se presupune ca acestea ar fi vechi calendare astronomice sau aerodroame pentru navele extraterestre. Cultura Nazca ascude si alte mistere precum cranii gaurite intr-un mod ce pare a dovedi cunoasterea tehnicilor trepanatiilor pe creier. Puerto Maldonado, e un adevarat rai, situat in mijlocul padurii amazoniene, vechiul lacas al culturii Eseeja. Turistii pot explora jungle amazoniana intr-o plimbare cu barca pe canalele inguste care strabat padurea tropicala, putand in acelasi timp descoperi diversitatea florei si faunei. Perioada optima pentru a vizita Peru e perioada iunie-august, care corespunde anotimpului secetos, atunci putandu-se face dumetii si escaladari. Din decembrie pana in martie ploua foarte des, ingreunand vizitarea obiectivelor turistice.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.