Petrecerile la birou

Please select a featured image for your post

Petrecerile la birou au de obicei rolul de team-building, respectiv de a consolida relatiile intre colegii de serviciu si a-i incuraja sa socializeze si la alte nivele decat strict cel profesional. Desi petrecerile de la birou nu sunt preferate de toata lumea, intrucat unii prefera sa pastreze o limita stricta intre viata privata si cea profesionala in timp ce altii asteapta cu infrigurarea petrecerile de la birou, fiind un motiv propice de flirt cu colega de la contabilitate. De obicei, petrecerile sunt organizate de firma la diverse ocazii speciale, cum ar fi in preajma Pastelui, a Craciunului, celebrul deja micro-revelion sau zilele de nastere ale colegilor. Oricare ar fi ocazia, trebuie sa fii pregatit inainte de acceptarea invitatiei. Sunt petrecerile la birou obligatorii? Desi putine petreceri la birou sau excursii organizate de firma sunt cu titlu obligatoriu, acesta este oarecum subinteles, asa ca incearca sa nu te eschivezi decat daca ai un motiv foarte bun. Daca incercarile firmei de a crea legaturi intre angajati ti se par inutile, nu participa la intalniri doar pentru ca te simti obligata. Nici o firma nu ar trebui sa impuna aceste activitati ca fiind obligatie de serviciu, ci ca fiind pur optionale.
Citeste si:  Semne ca ai prea mult timp liber
Pot sa imi invit si partenerul? De cele mai multe ori, astfel de petreceri sunt exclusiviste, fiind adresate doar angajatilor companiei, asa ca ar trebui sa te lamuresti exact ce si cum inainte de a-ti invita partenerul si a te regasi in postura penibila in care esti singura angajata care a venit insotita. Cu toate acestea, multe companii prefera sa invite angajatii impreuna cu partenerii, tocmai pentru a nu crea frustrari si tensiuni familiale si pentru ca petrecerea sa aiba o atmosfera generala mai destinsa.
Citeste si:  Istvan Teglas, de la artist simplist la hot minimalist in Comedie Neagra
Daca nu iti face deloc placere sa participi la „mondenitati” fara partenerul tau, nu e cazul sa te compromiti de dragul sefului. Gaseste o scuza plauzibila, insa fa asta doar atunci cand TU nu iti doresti sa mergi fara partener si nu cand partenerul iti impune ca nu poti merge fara el. Cine mai vine? Intereseaza-te din timp daca invitatia la petrecere a fost adresata tuturor departamentelor si fa-ti o lista cu persoanele care vin, astfel te poti gandi din timp la subiecte de discutie, mai ales daca sunt invitate persoane din departamente cu care nu interactionezi in mod normal. Cat trebuie sa stau? Pentru multi dintre noi, de ce sa nu recunoastem, petrecerile organizate de firma sunt o adevarata corvoada. Chiar daca ne sunt simpatici colegii de birou preferam sa iesim intre noi la o bere si nu sa bem un pahar de vin, inghititura cu inghititura, sub supravegherea sefului. Asa ca, ideea e sa stai atat timp cat te simti bine. Decat sa faci figuratie 10 minute in speranta ca 2-3 colege de departament te vad si pot certifica ca ai fost acolo, mai bine sa nu mergi deloc. Nu toate petrecerile la birou sunt insa corvoade, asa ca merita sa le dai o sansa.
Citeste si:  Targuri de Craciun... la moda
Daca pana la urma ai ales sa mergi la petrecere, fii moderata in afirmatii, in gesturi, in barfe si bautura, pentru ca nu uita, asa cum petrecerea de la birou poate imbunatati considerabil relatiile tale la job, le poate, la fel de bine, deteriora.


Un comentariu
  1. nu intotdeuna petrecerile de munca sunt o corevoada.S-ar putea sa descoperi ca de fapt colegii tai sunt altfel intr-un mediu mai relaxat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.