Phoenix şi Zdob şi Zdub cântă pe 6 septembrie, de Ziua Verde, în Piaţa Revoluţiei

Trupe precum Phoenix, Zdob ÅŸi Zdub sau Timpuri Noi vor cânta în PiaÅ£a RevoluÅ£iei din BucureÅŸti, pe 6 septembrie, în cadrul campaniei Ziua Verde, desfăşurată în mai multe oraÅŸe din Å£ară sub sloganul: „Reciclează! Acum ai cum!”, anunţă organizatorii.

Concertul de sâmbătă seara va fi deschis de formaţia de urban gipsy music Mahala Rai Banda, de la ora 18.30. Aceasta a fost înfiinţată în 2002, numai anul acesta fiind prezentă la peste 40 de concerte în Europa.

Vor cânta apoi cei de la Timpuri Noi, urmaţi de Artan şi Al Jawala, formaţie de origine germană care se declară fană a folclorului balcanic şi care pledează pentru responsabilitate şi respect faţa de tradiţie.

Citeste si:  Horoscopul anului 2009

Piaţa Revoluţiei va răsuna apoi în acordurile trupelor Zdob si Zdub şi Phoenix. La acest concert Phoenix, vor fi prezenţi şi Moni Bordeianu, primul solist al formaţiei şi Dorel Vintilă, toboşar în formula de început Phoenix.

ÃŽn schimbul muzicii bune ÅŸi distracÅ£iei, fiecare spectator este invitat să facă parte din miÅŸcarea Ziua Verde ÅŸi să aducă un bec ars sau orice alt deÅŸeu electric sau electronic. Acest „bilet de intrare” la concert va fi depozitat într-unul din „ColÅ£urile Verzi”, amplasate pentru eveniment în PiaÅ£a RevoluÅ£iei.

Citeste si:  Cum capeti incredere in tine

Campania Ziua Verde este programul naÅ£ional iniÅ£iat de Recolamp ÅŸi Rorec (organizaÅ£ii colective care îndeplinesc responsabilitatea gestionării deÅŸeurilor electrice ÅŸi electronice, inclusiv becuri economice ÅŸi tuburi fluorescente) ÅŸi implementat de Roddia (agenÅ£ie specializată în programe de motivare non-financiară). Mesajul campaniei, „Reciclează! Acum ai cum!” a însoÅ£it trupe în Cluj, Deva, Târgu MureÅŸ, Bacău, ConstanÅ£a ÅŸi Vama Veche.

Citeste si:  Jennifer Aniston prezinta Oscarurile?

ÃŽn cifre, Ziua Verde înseamnă ÅŸase oraÅŸe în care s-au lansat „ColÅ£urile Verzi” – puncte de colectare destinate populaÅ£iei, patru „Omuleti Verzi” – mascote ale acÅ£iunii purtătoare de mesaj, zeci de momente stradale, mii de afiÅŸe lipite, sute de spoturi radio, mii de kilometri parcurÅŸi cu bicicleta pentru promovarea compartamentului responsabil faţă de mediu, zeci de jurnaliÅŸti implicaÅ£i, mii de fotografii ÅŸi sute de kilograme de deÅŸeuri electronice colectate.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.