Piatra si fierul 23 septembrie 2012 – 22 septembrie 2013

Duminica, 22 septembrie 2013, de la ora 12.00, va asteptam la Casa de Piatra Udriste Nasturel din Herasti, Judetul Giurgiu, la finisajul expozitiei Piatra si fierul.

Publicul va putea admira atat constructia, unicul monument de arhitectura civila romaneasca datand din sec. al XVII-lea, ridicat in intregime din piatra de talie, slefuita, cat si un important patrimoniu din fier, arama, argint de utilitate casnica.

Citeste si:  Horoscopul saptamanii 21-27 septembrie

Expozitia prezinta relatia piatra – metal (fier, argint, arama), punand in valoare atat varietatea categoriilor de obiecte lucrate din metal, cat si principalele domenii (gospodarie si practicarea unor mestesuguri) in care acestea se regasesc. Privirea publicului se va indrepta, cu siguranta, spre atelierul de fierar de la sfarsitul sec. al XIX-lea, spre vasele de bulion sau magiun, spre frigarile pentru o oaie sau pentru un vitel, dar si spre siniile, tingirile, ibricele din arama atat de folosite in bucatarie… In expunere este inclus un important patrimoniu liturgic: cruci, candele, cadelnite, cazan de botez, sfesnice, potire etc.
Intrarea este libera.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum te indragostesti

*

Incepand din octombrie 2013, Casa de Piatra Udriste Nasturel din Herasti, Judetul Giurgiu, nu se va mai afla sub administrarea Muzeului National al Taranului Roman, ci va fi retrocedata proprietarilor. Din aceasta cauza, speram ca publicul va profita de ocazia revederii Muzeului din Herasti, cu amenajarea actuala.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.