Pinguini zburatori si alte farse celebre de 1 Aprilie

• In 1997, s-a anuntat ca Internetul urmeaza sa fie inchis pentru ca robotii japonezi sa-l curate de mizerie.

• In 2003, s-a anuntat pe Internet ca Bill Gates a fost asasinat, stire care a fost preluata de televiziunile coreene ca fiind adevarata, ceea ce a provocat o scadere de 1.5% la bursa din Seoul.

• In 1998, Burger King a cumparat o pagina intreaga in ziarul USA Today si a anuntat ca va scoate la vanzare burger-ul pentru stangaci.

• In 1983, ziarul german Stern a anuntat ca ar fi gasit jurnalele lui Adolf Hitler, din care a si publicat cateva fragmente. Stirea a ajuns in presa din toata lumea si unii specialisti grafologi au autentificat fotocopii ale jurnalelor, spunand ca scrisul corespunde cu cel al Fuhrer-ului.

• In 1998, un articol dintr-un ziar american a anuntat ca statul Alabama a decis sa se schimbe valoarea constantei matematice pi la valoarea biblica 3.0.

• In 1977, ziarul The Guardian a vandut un supliment care lauda o statiune fictiva, numita San Seriffe. Statiunea ar fi fost formata din doua insule, una minuscula si una majuscula. Cititorii intrigati de stiri au descoperit cu surprindere ca San Seriffe (sans serif) nu exista decat in terminologia tipografica.

Citeste si:  Oana Zavoranu si papusile

• In 1965, BBC a anuntat ca testeaza o tehnologie revolutionara care ar putea sa transmita mirosul prin intermediul televizorului. Multi telespectatori au contactat postul ca sa anunte ca tehnologia functioneaza. Farsa a fost repetata in 2007 pe site-ul BBC.

• Televiziunea olandeza a anuntat in anii ’50 ca a cazut Turnul din Pisa. Multi telespectatori socati au contactat postul de televiziune.

• In 1998, prezentatorii Opie si Anthony au anuntat in emisiunea lor radio ca Thomas Menino, primarul Bostonului, a murit intr-un accident de masina. Intamplator, primarul era in avion si nu a putut fi contactat prin telefon. Vestea s-a raspandit rapid in tot orasul. La scurt timp, cei doi prezentatori au fost concediati.

• In 1998, britanicul Nick Tuff, prezentatorul unei emisiuni radio, l-a sunat pe Nelson Mandela, presedintele Africii de Sud si s-a drept Tony Blair, primul ministru al Angliei. Abia la finalul convorbirii, prezentatorul l-a intrebat pe Nelson Mandela ce face de 1 Aprilie si convorbirea s-a intrerupt.

Citeste si:  Cum sa te impui la locul de munca

• In 2008, acelasi post TV, BBC, a anuntat descoperirea unei colonii de pinguini zburatori. Un material video foarte elaborat prezenta pinguinii care isi iau zborul din Antarctica si migreaza catre padurea ecuatoriala pentru a-si petrece iarna.

• In 1976, un astronom britanic a anuntat la BBC ca la ora 9 :47, alinierea unica a doua planete va micsora forta gravitationala a Pamantului, ceea ce va face oamenii mai usori. El le-a spus ascultatorilor sa sara in sus ca sa simta senzatia ciudata de plutire. Zeci de persoane au sunat ca sa spuna ca experimentul a functionat.

• In 1957, o emisiune a postului TV BBC a prezentat imagini filmate in Elvetia in care oamenii culegeau paste fainoase din copaci. Multi telespectatori au sunat la postul TV ca sa afle cum pot cultiva si ei copacii cu paste fainoase.

• Cei de la Google sunt faimosi pentru farsele lor. Iata numai cateva din glumele facute de ei, de-a lungul timpului.

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp• In 2000, la doi ani de la lansare, Google a anuntat introducerea MentalPlex, o tehnologie care citeste gandurile utilizatorului pentru a ghici ce vrea el sa caute.

Citeste si:  Germania, atractii turistice

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp• In 2004, compania a anuntat pe pagina principala ca scoate la concurs locuri de munca la noul centru de cercetare ce va functiona pe Luna.

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp• Un an mai tarziu, Google a scos la vanzare o bautura speciala, numita Google Gulp, menita sa optimizeze folosirea motorului de cautare, marind inteligenta utilizatorului.

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp• In 2006, a fost inaugurat Google Romance, un motor de cautare a sufletului pereche. „Dragostea e doar o problema de cautare”, au spus ei.

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp• In 2007 s-a anuntat Google TISP (Toilet Internet Service Provider), un serviciu broadband care foloseste toaletele si sistemul de canalizare pentru a oferi internet gratuit. Utilizatorul trebuie sa arunce in toaleta capatul unui fir si sa traga apa, urmand ca firul sa fie preluat de un instalator Google si conectat la aparatura companiei. Utilizatorul poate sa ceara o instalare profesionala, pentru care Google foloseste nanoboti eliberati in canalizare. Serviciul este sustinut printr-o analiza ADN discreta a materiilor fecale care furnizeaza pe calculatorul utilizatorului reclame in concordanta cu preferintele culinare si sanatatea sa.


4 Comentarii
  1. Interesant, inafara de stirile mincinoase din 1 aprilie pe care le posteaza BBC-ul, cate alte minciuni mai baga fara ca sa ne spuna: baaaaaaa, prostilor, noi va ghidam mintzile intr-acolo unde ne convine noua, baaa..

    idiotzi manipulatzi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.