fbpx

Planuri de concediu 2 – top 5 lucruri de luat cu tine-n bagaj

1. Laptop-ul

Nu, nu o sa te pun sa muncesti in vacanta. Insa sunt momente in care laptop-ul poate salva o perioada dificila a vacantei. De exemplu zilele ploioase in care nu poti merge la plaja – laptop + internet = lista ampla de activitati indoor: muzee, galerii, spectacole, concerte, restaurante deosebite, etc. In plus, poate fi un partener de luat pranzul in cazul ceva mai dificil in care nu se gaseste altcineva sa faca asta cu tine. Iti promit ca nu te va lasa la greu (cu conditia sa nu uiti incarcatorul!) si ca va fi acolo pentru a-ti oferi cele mai atractive solutii, indiferent de context, de locatie si de starea de spirit.

2. Telefonul mobil

Indiferent ca te asteapta un concediu cu prietenii, familia sau colegii de birou, e important pentru cele mai multe dintre noi sa stea in contact cu lumea. E adevarat ca va incurajez sa fiti selective atunci cand raspundeti la telefon in concediu, insa e foarte important sa fiti de gasit in cazuri de maxima urgenta. In plus, telefonul mobil este foarte util atunci cand va rataciti de grup, ceea ce stiti bine ca se intampla adesea. Ca si laptopul, poate veni foarte la indemana pentru a iesi din situatii mai putin placute. O intalnire neinspira(n)ta si nereusita cu cineva abia cunoscut in vacanta, poate fi usor intrerupta un telefon urgent care iti solicita prezenta imediata in alta parte – seteaza-ti alarma sa se declanseze la 5 minute dupa ce ai fost la toaleta de exemplu sau, la fel de usor, pe sub masa.

3. Lotiunea de soare si ochelarii de soare

Fie ca te duci la mare, fie ca te duci la munte, lotiunea de soare si ochelarii de soare sunt obligatorii. Vei fi in orice situatie protejata si undercover.

4. O carte si / sau o lucrare de specialitate, reprezentativa pentru munca ta

Iti asigura un drum fara prea multa plictiseala cu trenul intre doua locatii turistice de exemplu. Poate nu esti genul careia ii place sa se uite pe geam sau poate esti genul mai studios. In plus, poate constitui subiectul perfect prin care strainul – vecin de compartiment – intra in vorba cu tine. Daca esti in strainatate, asigura-te ca ai un volum cu un titlu in limba engleza, daca vizezi ultima varianta. Barbatii sunt foarte sensibili la subiectele abordate intr-un prim dialog – da-le sansa sa fie unele bune.

Citeste si:  De ce ciocnim oua rosii de Paste?

5. Harta

Stiu, dragele mele, ca voi aveti simtul orientarii si ca nu aveti nevoie de o bucata de hartie pentru a ajunge intr-un anumit punct. Si mai stiu si ca drumul e mai important decat destinatia. Dar haideti sa admitem ca nu strica sa aveti niste puncte de reper cand si daca veti avea cu adevarat nevoie. In plus, nu cantareste mult. De asemenea, poate aveti noroc si este chiar o harta turistica, deci va va putea indica locatiile speciale pe care doriti sa le vizati. Si da, si harta este „multi-obiectivata” – poate constitui pretextul pe care o „domnita ratacita in marea metropola” cere ajutorul „preacinstitului cavaler” pentru a gasi calea inapoi „spre castel”.

Citeste si:  La multi ani si transport gratuit!
Un comentariu
  1. Deobicei aceste lucruri nu le uita nimeni dar va multumim ca ni le reamintiti.
    Bine, cine e mai comod nu ia poate laptop-ul sau cartea.Sau daca te duci cu masina personala nu poti lasa acasa laptop-ul celelalte nici atat.Eu oricum nu nu pot uita nici unul din aceste obiecte sunt ff importante pentru mine!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.