Planuri financiare pentru divort

Please select a featured image for your post

Ce frumoas a inceput relatia voastra, ce fericiti ati fost o vreme buna si uite ca acum a venit momentul in care nimic nu mai merge si simti sigur ca va indreptati spre divort. Una dintre problemele cu care femeile se confrunta dupa un divort sunt cele financiare. Noi te invatam cum sa te pregatesti pentru viata de dupa divort, din punct de vedere financiar.

Pune banii la ciorap! Cu siguranta divortul nu a venit peste noapte si erai destul de sigura de ceva vreme ca asta va urma, asa ca, atunci acnd stii ac divortul este iminent, incepe sa iti pui bani deoparte. Iti vor fi de ajutor pentru cheltuielile de judecata, mai ales daca tu esti cea care initiaza divortul sau iti vor plati chiria si cele necesare in cazul in care tu esti cea care paraste caminul conjugal. Incearca sa economisesti cat de mult poti si mai ales foloseste conturi pe numele tau, de preferinta conturi de care fostul tau partener nu stie nimic. Cu cat reusesti sa strangi mai multi bani si incepi sa faci economiile mai din timp, cu atat iti va fi mai usor. Vezi ce ti se cuvine! O casnicie nu se termina ca o relatie, in sensul ca fiecare isi ia bagajele si pleaca, ci fiecare dintre soti are drepturi, proprietati comune, conturi bancare, bunuri. Cauta toate actele facte pe numele vostru si vezi exact cat ti se cuvine din ce, numai asa vei putea stabili de ce sume si bunuri dispui.

Citeste si:  Malaezia, o destinatie desprinsa din legenda
In cazul in care tu ramai in casa si sotul tau se ocupa pana acum de partea financiara, trebuie sa treci in revista toate facturile si sa te pui la curent cu modalitatile de plata, sa facei estimari ale cheltuielilor lunare pentru a vedea in ce masura te poti descurca de una singura cu intertinerea. Ion cazul in care aveti o casa mare, greu de intretinut, poate e mai avantajos sa te muti in ceva mai mic, iar sotul sa iti rascumpee partea din fosta casa comuna.

Citeste si:  Spune-mi ce zodie esti ca sa-ti spun cum ai vrea sa fii ceruta in casatorie
Pensia alimentara. Nu uita ca in urma procesului, indiferent daca e cu acordul ambelor parti sau nu, va trebui sa ajungeti la o intelegere si bunurile voastre trebuiesc impartite. Evalueaza bine situatia si pastreaza numai ceea ce este in avantajul tau. In cazul in care avti copii, fa o lista foarte clara cu toate cheltuielile legate de copii, hrana, imbracaminte, scoala etc dar si cele legate de intretinerea casei.

In functie de aceste cheltuieli dar si de veniturile fostului tau sot, se va calcula pensia alimentara pe care urmeaza sa o plateasca pentru copii. In cazul in care primesti si tu o pensie din partea sotului, ai grija sa treci toate activitatile si cheltuielile curente, astfel incat veniturile tale plus pensia alimentara sa le poata acoperi.

Citeste si:  8 Martie sarbatorit cu Elixirul dragostei la Opera Nationala Bucuresti
Conturile comune si creditele sunt chestiuni delicate de care trebuie sa te ocupi impreuna cu fostul partener. In conditiile in care un credit este luat pe nume comun, incearca sa ajungi la o intelegere in ceea ce priveste partea ta de contributie, mia ales in cazul in care el este cel care a beneficiat de credit si nu l-ati folosit la comun. In acest caz, partenerul tau ar trebui sa semneze o intelegere prin acre este unicul responsabil pentru plata creditului, mai ales ca in cazul creditelor luate pe familie, ambii membrii sunt raspunzatori in aceeasi masura de plata ratelor, indiferent de venit. Unele ani au chiar stipulat in contractele de creditare persoana care se face responsabila de cont si de plata ratelor in cazul unul divort.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.