Pledoarie pentru palarie

Muzeul National al Taranului Roman va invita marti, 11 noiembrie 2014, ora 17.00, la un eveniment inedit: Pledoarie pentru palarie. In contextul special al expozitiei Gateala capului, va fi prezentata colectia particulara de costume si palarii a profesoarei Adina Nanu.

Vernisajul va avea loc inSala Acvariu, dupa care se va vizita expozitia deschisa in Sala Tancred Banateanu.

Citeste si:  Editie record a Galei Premiilor Gopo

O colectie de sute de palarii si costume provenite de la sfarsitul secolului al XIX-lea pana in anii ’60 ai secolului trecut, o parada care va incepe cu costumele cu corset si palaria „toca” si care va continua cu palaria „lighean”, a anilor 1910, palaria „castron” a anilor ’20, turbanul anilor ’30, epoca New Look, si palaria „tuguiata” si, in sfarsit, anii ’60, cand palaria a fost inlocuita (in plin comunism) de basma si de basca…

Citeste si:  Trasnport gratuit si happy hours la TaraFashion.ro

Deschiderea expozitiei va fi urmata de lansarea Calendarului-album 2015, cu tema Gateala capului, a carui ilustratie a fost asigurata de acuarele apartinand lui Carol Popp de Szathmári, aflate in arhiva Muzeului Taranului, si de picturi apartinand Hedwigai-Maria Formagiu, realizate dupa patrimoniul aflat in colectia Muzeului.

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Tancred Banateanu, in perioada 11 – 16 noiembrie 2014, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.

Citeste si:  Cristale pentru gadget-urile tale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.