Poeme inedite si insemnari ale lui Cortázar, printre noutatile festivalului de la Buenos Aires

La 25 de ani de la moartea scriitorului argentinian Julio Cortázar, editura Alfaguara a pregătit un volum de texte inedite, „Papeles inesperados” („Roluri neaÅŸteptate”) ÅŸi cartea pentru copii „”Discurso del oso” („Discursul ursului”), ce vor fi prezentate la Sărbătoarea InternaÅ£ională a CărÅ£ii.

„Discurso del oso”, cartea pentru copii scrisă de Cortázar în 1952, este ilustrată de Emilio Uberuaga. Volumul de poeme ale lui Cortázar, „Salvo el crepúsculo” („ÃŽn afara crepusculului”), publicat în 1984, va fi ÅŸi el reeditat, într-o ediÅ£ie completă, incluzând ultimele corecturi de manuscris pe care autorul le-a făcut celor 280 de pagini.

Citeste si:  Papuceii cu stil si personalitate de la Papucei.ro

„Papeles inesperados” reuneÅŸte versurile pe care scriitorul le-a notat pe parcursul întregii vieÅ£i, poezii care nu au mai văzut lumina tiparului, dar ÅŸi articole politice sau însemnări despre literatură ori pictură.

„Descoperirea manuscriselor lui Julio Cortázar reprezintă un eveniment editorial unic, care oferă cititorului posibilitatea unei reuniuni cu Julio Cortázar, noi elemente de a-i înÅ£elege opera”, spun reprezentanÅ£ii editorii.

Citeste si:  SoÅ£ia lui John McCain este pe locul doi în topul celor mai elegante prime doamne ale SUA

Sărbătoarea Internaţională a Cărţii de la Buenos Aires se va desfăşura între 23 aprilie-11 mai 2009.

Julio Cortazar (1914-1984) este un nume de rezonanţă pentru literatura sud-americană, cochetând cu poezia, romanul ÅŸi proza scurtă. Considerat capodopera sa literară, romanul „Åžotron” apare în 1964, fiind tradus în româneÅŸte la editura Polirom, în 2005. A scris, printre altele, „Armele secrete” (1959), „Toate focurile, focul”, „Ocolul zilei în optzeci de lumi” (1967), „Cât de mult o iubim pe Glenda” (1980; în pregătire laPolirom) ÅŸi Cartea lui Manuel (1974). Filmul „Blow-up” (1967) al lui Michelangelo Antonioni este inspirat din nuvela lui Cortazar „Funigei”.

Citeste si:  Horoscopul dragostei in august 2012

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.