Portugalia

Please select a featured image for your post

Portugalia, tara situata in partea de sud-vest a Europei,in Peninsula Iberica, avand granita cu Oceanul Atlantic in vest si cu Spania, in nord si in est. De asemenea, include doua grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore si Madeira. Lisabona este capitala Portugaliei si se afla pe costa de vest a tarii, la Oceanul Atlantic, unde raul Tejo se varsa in ocean. Inima orasului este Baixa sau Orasul de Jos, zona unde se afla Castelul Sao Jorge si Catedrala Santa Maria Maior, manastirea Jeronimos, Turnul Belem constructie militara pentru supravegherea intrarii in portul orasului, Manastirea Jeronimos, construita din dorinta regelui Manuel I, Castelo Sao Jorje construit pe colina cea mai inalta a orasului Convento do Carmo. Lisabona are un avantaj mare deoarece in imediata apropiere se afla multe localitati turistice, unde pot fi vizitate multe momumente si obiective turistice. Printre ele se numara si Palatul Regal din Sintra. O zona la fel de frumoasa, situata in sudul Portugaliei este Algarve, numita si Pamantul Eternei Primaveri; regiune exotica ce te intampina cu case albe, cu hornuri specifice, terase pline de flori, palmieri, stradute inguste , dar si cu cladiri moderne si cartiere de vile. Porto este al doilea oras ca marime si importanta din Portugalia. Este situat in nordul tarii, la nord de raul Douro. Orasul Porto reprezinta o adevarata comoara arhitectonica, avand monumente in stil gotic, baroc si neoclasic. Printre alte stiluri arhitecturale mentionam stilul arab, renascentist, modernist, reprezentat de celebrul pod Luis I si Dona Pia (secolul al XIX-lea), Arrabida, Sao Joao si Podul Freixo.
Citeste si:  Unde margem in week-end? 7-9 martie
Alte obiective turistice arhitecturale: Cladirea Poto Stock Excange ( secolul al XIX-lea) Biserica Sao Francisco ( sec. XIV-lea), Cadedrala Se ( secolele XII-XIV ), Belvedere, Carmo, Carmelitas si Pivnitele cu vin din Porto (cu degustare de vin Miragaia si Clerigos), cladirea Primariei, strazile Foz, Praca do Imperio, Avenida da Boavista si Praca da Republica.
Citeste si:  Invata de la colegi
Braga este un oras cu un interesant centru istoric, in care se pot vizita: Casa dos Crivos ( sec . al-XVIII-lea), Biserica Santa Cruz ( secolele XVI-XVIII), Catedrala Se ( secolele XII-XVIII) Primaria ( sec. al XVIII-lea), Palatul Arhiepiscopal ( secolele XIV-XVIII), Gradina Botanica Santa Barbara, Staircase ( sec. XVIII-lea), Manastirea Tibaes, Pontele de Lima si Viana do Castelo. Sintra este un oras din districtul Lisabona, situat la cca 25 km vest de Lisabona. Principalele obiective din Sintra sunt: Palacio da Pena si Castelul Maur (pe munte), Palacio Nacional (fosta resedinta regala cel mai bine pastrat castel medieval din Portugalia), muzeul jucariilor, pena palace (sec. 19), Castelo dos Mouros, cu o priveliste splendida asupra Parcului Natural Sintra-Cascais .Sintra Mountain Range, unul dintre cele mai mari parcuri din zona Lisabonei, este o atractie turistica insemnata. Fatima este unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj pentru crestini.Aici se pot vizita Coimbra locul de nastere a 6 regi ai Portugaliei, Univeritatea, Biblioteca Univeritatii din Coimbra, care adaposteste peste 300.000 de volume zona medievala a orasului , Biserica Santa Cruz ( renumita prin sculpturile semnate de Nicolau de Chanterrena), Manastirea Santa Clara-a-Nov.
Citeste si:  Rosia Montana. Memoria obiectelor O invitatie la Rosia Montana printre obiecte purtatoare ale memoriei celor care au locuit acele parti ale Muntilor Apuseni
Din cele mai vechi timpuri, pescuitul si comertul maritim au fost printre activitatile economice principale portugheze. Portugalia, tara unde posibilitatile de relaxare sunt nenumarate, traditia si muzica populara s-a pastrat de secole, vinurile porto sau cinele cu produse din peste. O data ajunsi aici,veti vedea ca posibilitatiile de vacanta sunt neumarate: poti alege statiunile litorale sau poti vizita cartierele medievale ale oraselor istorice precum Lisabona, Braga, Porto sau Coimbra. Pentru cei care cauta o vacanta activa, Portugalia este o alegere excelenta, fiind una dintre primele destinatii de golf, pescuit, calarie sau sporturi acvatice precum ski nautic si windsurf.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.