Povestea Yellowbird (Pene Galbene), din 30 ianuarie in cinematografele din Romania

Sfarsitul lunii ianuarie aduce in cinematografele din Romania un nou erou animat: Pene Galbene este un pui de pasare care nu a putut migra, impreuna cu familia, spre tarile calde. Acum, Pene Galbene porneste in cautarea unei familii, care sa fie numai a lui.

Yellowbird/ Pene Galbene este primul film de lung metraj al studioului TeamTO. Singurul film cu animatia produsa integral in Franta, avand o echipa de peste 200 de oameni, care au lucrat atat in studiourile din Paris, cat si din Bourg-Lès-Valence. In Romania, Pene Galbene va putea fi vazut din 30 ianuarie, in 3D.

Citeste si:  Horoscopul lunii ianuarie

foto

Printre vocile pe care le veti auzi pe marile ecrane se numara cea a lui Seth Green (Grey’s Anatomy, Scooby-Doo), Yvette Nicole Brown (The Ugly Truth), Dakota Fanning (War of the World , Charlotte’s Web, The Twilight Saga), Danny Glover sau Jim Rash. In varianta dublata, vocile sunt asigurate de Cristi Neacsu, Gabriela Bobes, Razvan Nitu-Dinu, Gabi Costin sau Adina Lucaciu.

foto

Pene Galbene cade din cuib si-n felul acesta se pierde de familie tocmai cand lua primele lectii de zbor. El este adoptat de Buburuza, care-l creste intr-o cabana parasita din padure. Neavand alte pasari in jurul lui, lui Pene Galbene ii e frica sa-si ia zborul de unul singur.

Citeste si:  Insula Creta

foto

Intr-o zi de toamna, Buburuza il determina sa iasa din casa. Yellowbird porneste sovaielnic prin padure, si da nas in nas cu Darius (Danny Glover), care este ranit mortal. Darius este liderul unei familii de pasari migratoare, care tocmai se pregateau sa plece spre tarile calde.

Tema povestirii Yellowbird/ Pene Galbene ii ajuta pe spectatori sa descopere extraordinara experienta a migratiei, care nu e deloc usoara si care inraureste destinul a mii de pasari din lume. Mai presus de toate insa, este povestea maturizarii unui tanar care isi gaseste calea in viata si totodata o noua familie.

Citeste si:  Castigatorii premiilor Emmy

foto

Din 30 ianuarie, Yellowbird/ Pene Galbene va rula in cinematografele din Romania in ambele variante – cea dublata si cea subtitrata.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.